HC Cranendonck: vrijwilligers belangrijk in clubcultuur

Een club kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Ook hockeyclub Cranendonck draait op volle toeren dankzij de inzet van velen. Leden en ouders van de jeugdleden zorgen er samen voor dat…HC Cranendonck: vrijwilligers belangrijk in clubcultuur

16-11-2018 11:57 – Ingezonden door Redactie

Een club kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Ook hockeyclub Cranendonck draait op volle toeren dankzij de inzet van velen. Leden en ouders van de jeugdleden zorgen er samen voor dat de club bloeit. Training verzorgen, wedstrijden fluiten, onderhoud aan de gebouwen, organiseren van activiteiten, de bar draaien tijdens wedstrijddagen en evenementen, begeleiden van scheidsrechters, bar- en scheidsrechtersplanning, schoonmaak van het clubhuis… een oneindige lijst van taken die met plezier verricht worden door een grote groep vrijwilligers. HCC is ontzettend blij met al die enthousiaste mensen.

Frans Smeijers: Man van het Jaar
In het najaar – tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV)– staat HCC stil bij de inzet van al die vrijwilligers. Afgelopen week werd de Man van het Jaar benoemd. De beurt viel te eer aan Frans Smeijers (Leende). Frans, vader van drie hockeyende dochters is al vele jaren actief bij HCC als coach.
Frans Smeijers is integer, open, betrokken, bescheiden, teambuilder, bevlogen, behulpzaam en hij heeft met zijn teams al vele malen een titel behaald. Een man waarvan iedere club er veel wil hebben. En daarom werd hij tijdens de ALV benoemd tot Man van het Jaar.

Clubcultuur
Ook in de nieuwe editie van de Hockeykrant Oost-Brabant wordt aandacht besteed aan het belang van vrijwilligers voor de club. Vrijwilligers zijn de levensader van de club. Zonder enthousiaste vrijwilligers is het voor een club als hockeyclub Cranendonck onmogelijk om betaalbaar sporten aan te bieden. Geen trainingen, geen gezellige kantine, geen activiteiten geen onderhoud van de accommodatie, kortom zonder vrijwilligers geen club. En bij HCC horen vrijwilligers echt bij de clubcultuur.

Peter Schijven, bestuurslid: “Elk jaar organiseren we aan het begin van het seizoen een startbijeenkomst waarin we een workshop hockey geven en nieuwe mensen binnen onze hockeyclub kennis laten maken met de sport en onze clubcultuur. Het draaien van bijvoorbeeld een bardienst hoort bij die clubcultuur. Taken hoeven niet super veel tijd te kosten en je helpt de club waar je kind graag sport ontzettend. Verenigen is een werkwoord en door met z`n allen de schouders eronder te zetten, blijft HCC de mooie club die het al jaren is.”

Fotobijschrift:
Foto 1: Frans Smeijers, Man van het Jaar bij hockeyclub Cranendonck (fotograaf: onbekend)

Powered by Blog Grabber