Heemkundige Kring presenteert Pocket Neerpelt

Tijdens het weekend van 15 en 16 december presenteert de Heemkundige Kring van Neerpelt een nieuw boek. Pocket Neerpelt is de naam. We beschouwen het als een bijbel vol wetenswaardigheden over Neerpelt.Heemkundige Kring presenteert Pocket Neerpelt

01-12-2018 15:46 – Ingezonden door Redactie

Tijdens het weekend van 15 en 16 december presenteert de Heemkundige Kring van Neerpelt een nieuw boek. Pocket Neerpelt is de naam. We beschouwen het als een bijbel vol wetenswaardigheden over Neerpelt.

Alles wat we al wisten of moeten weten over de geschiedenis van Neerpelt. Alles werd beschreven in een handig pocketformaat met heel veel gegevens en data. Een naslagwerkje van 134 bladzijden dat de geschiedenis van Neerpelt vertelt door de eeuwen heen.
Een politieke geschiedenis met een overzicht van de burgemeesters vanaf 1797 en alle verkiezingsuitslagen vanaf 1896. De bouw van het gemeentehuis. Geschiedenis van de kerk. De verschillende verbouwingen en een overzicht van de pastoors vanaf 1254. De bouw van de kerken in de verschillende parochies. Een overzicht van de vijf kloosters ooit in Neerpelt. Een overzicht van de kapelletjes. De geschiedenis van de kliniek.
Over schansen en schutterijen. Het onderwijs en de bouw van de scholen. Lagere school en de secundaire scholen. De directeurs doorheen de jaren. Het ontstaan van het Europees Muziekfestival. Het begin van de scouts en andere (jeugd)verenigingen in Neerpelt. Een overzicht van de meeste sportclubs en verenigingen het ontstaan of verdwijning.
De geschiedenis van de fanfare Dommelgalm. Alles over het station en de spoorwegen.
De stationschefs. Oud Dommelhof en het ontstaan van het theater en sportcentrum Dommelhof. Carnaval in Neerpelt. Het ontstaan, de geschiedenis en de hele galerij van de prinsen en prinsessen. Een demografisch overzicht van Neerpelt en een overzicht van alle straatnamen. Vanaf de wegenatlas in 1845 tot de verdwijning van sommige namen nu de fusie Pelt een feit is. Alle beekjes en riviertjes die door Neerpelt vloeien. De verschillende bruggen erover. Een verhaal over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Al de slachtoffers van de oorlog. Alles wordt beschreven in deze Pocket Neerpelt. Op zaterdag 15 en zondag 16 december kan u dit boek voor de prijs van 15 euro kopen. Van 14 tot 17 uur in zaal  Dommelgalm, Jaak Tassetstraat 20. Tevens kan men kennis maken met de werking van onze Heemkundige Kring dat weekend. We heten iedereen van harte welkom op de voorstelling dit subliem boekje.

Powered by Blog Grabber