Help de vogels de winter door

Nu we regelmatig temperaturen onder het vriespunt bereiken is het belangrijk dat we ook aan onze gevederde vrienden denken. Zij zijn in de winterperiode voor een groot deel afhankelijk van voeder en drinken…Help de vogels de winter door

16-12-2018 15:36 – Ingezonden door Redactie – Foto Gerard Coenen

Nu we regelmatig temperaturen onder het vriespunt bereiken is het belangrijk dat we ook aan onze gevederde vrienden denken. Zij zijn in de winterperiode voor een groot deel afhankelijk van voeder en drinken dat we voor hen ter beschikking stellen. In de winter hebben vogels veel extra energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Van december tot april voorzie je vetrijke producten (vetbollen, pindaslingers, pindakaas, halve kokosnoten …) en mag je voedertafel goed gevuld zijn. Water is even belangrijk als voedsel voor onze vogels. Zeker in de winter. Wanneer het gesneeuwd heeft, komen vogels aan vocht door van de sneeuw te pikken. Maar bij vorst help je hen door een bakje water buiten te zetten. Voeg een beetje suiker toe zodat het water niet bevriest. Voor meer tips kijk zeker eens op www.natuurpunt.be Fotograaf Gerard Coenen stuurde ons deze foto toe, waar een vogel zich tegoed doet aan de zaden die hij vindt in de bloemenborder.

Powered by Blog Grabber