Herdenkingsviering Hamont-Achel

Zondag 4 november vond er om 09.00 uur in de  Sint Laurentiuskerk te Hamont tijdens de hoogmis een herdenkingsviering plaats. De schepenen, een vertegenwoordiging van de politie, leden van de werkgroep…Herdenkingsviering Hamont-Achel

11-11-2018 11:58 – Ingezonden door Redactie

Zondag 4 november vond er om 09.00 uur in de  Sint Laurentiuskerk te Hamont tijdens de hoogmis een herdenkingsviering plaats. De schepenen, een vertegenwoordiging van de politie, leden van de werkgroep  voor oorlogsherdenkingen RAF-memorial en tal van parochianen waren aanwezig om er de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen te herdenken. Deze viering werd opgeluisterd  door het Kerkkoor St.Cécilia van Hamont. Tijdens deze mis is er bij het monument van de gesneuvelden in de kerk een krans neergelegd ter nagedachtenis van de slachtoffers van beide oorlogen… Tevens is er een  officiële plechtigheid op zondag 11 november 2018 start om 9.30 uur met een gezamenlijke eucharistieviering in de Sint-Monulphus en Gondulphuskerk te Achel. Deze viering wordt gevolgd door een bloemenhulde aan het standbeeld van de  gesneuvelden waarbij de jeugd een eerbetoon brengt aan de Hamont-Achelse slachtoffers van beide wereldoorlogen. De herdenking wordt afgesloten met een traktatie van het stadsbestuur in het Michielshof te Achel. Foto en tekst: Jacqueline Joosten-Segers

Powered by Blog Grabber