Het Buuls Herderke op stap naar het Smokkelmuseum

BUDEL – Wat was het geweldig leuk om al die smokkelverhalen uit vroegere tijden te horen.Het Buuls Herderke op stap naar het Smokkelmuseum

03-04-2019 12:22 – Ingezonden door Redactie

BUDEL – Wat was het geweldig leuk om al die smokkelverhalen uit vroegere tijden te horen. Zeker omdat die nog welig onder de lokale bevolking tieren. Een zeer enthousiaste Toon van Cranenbroek vertelde smeuïg over de smokkelpraktijken van vroeger in de omgeving van Budel. Er is zoveel te zien in het Smokkelmuseum zoals een groot assortiment smokkelspullen en indrukwekkende foto’s van smokkelaars en natuurlijk niet te vergeten de douane uit zowel vervlogen tijden als naar de link met het huidige smokkelen. En dan was er nog een mooi hoogtepunt: de film over het smokkelen. Je krijgt te zien hoe Toon samen met zijn kleindochter een inkijk geeft over de smokkelgeschiedenis. Met mooie beelden en boeiende interviews wordt duidelijk hoe bijvoorbeeld dieren en andere spullen over de grens werden gesmokkeld. Na de aftiteling was aan het luide applaus te merken dat de film zeer goed aansloeg. Toon werd hartelijk bedankt voor deze leuke, informatieve middag. Daarna werd overgestoken naar de overkant alwaar bij De Brasser nog gezellig, onder het genot van een heerlijk drankje, over alles werd nagepraat. Ik zie dat er door deze uitstapjes steeds meer saamhorigheid en zelfvertrouwen tussen de bewoners van de Cranendoncklaan 58-60 ontstaat. En dat is mooi om te zien!

Powered by Blog Grabber