‘Het Endt’ wenst u fijne feesten

Zo luidt de tekst op het kleinste van de 4, verlichte houten kerstbomen…. De oude kerststal, die de vaste uitstraling was op het tipje aan de Begoniastraat met het Eind te Achel, was totaal versleten….‘Het Endt’ wenst u fijne feesten

13-01-2019 08:56 – Ingezonden door Redactie

Zo luidt de tekst op het kleinste van de 4, verlichte houten kerstbomen…. De oude kerststal, die de vaste uitstraling was op het tipje aan de Begoniastraat met het Eind te Achel, was totaal versleten. Vorig jaar kerst, na het afbreken ervan, gingen er stemmen op deze ruim 30 jarige traditie af te schaffen.
Hoe zou het tipje er met Kerstmis uit zien zonder die warme uitstraling van een kerststal?
Dit kon en mocht niet gebeuren. Samen met een aantal mensen uit de buurt worden de handen in elkaar geslagen om de al zo lang bestaande traditie van het plaatsen van een kerst-outfit verder te zetten.
Vakkundig wordt van oude pallets een volledig nieuw concept in elkaar geknutseld. Met het verderzetten van deze traditie werd de eerste stap gezet om de sinds jaren stilgevallen wijkwerking een nieuwe boost te geven. Briefjes worden rondgedeeld in Het Eind, Begoniastraat, Leliestraat, Oude Baan, Margrietstraat, Siggerstraat, Molendijk en een klein gedeelte van Grevenbroekstraat.

En zo is de wijkwerking een feit. Er moest nog een originele naam bedacht worden. Na enig opzoekwerk van een van onze bestuursleden werd in de archieven van de gemeente Hamont-Achel een Ferrariskaart uit 1777 gevonden. Daarop zien we het toenmalige gedeelte waar zich nu onze wijk bevindt met als naam ‘Het Endt’. Op 8 december vond de inhuldiging van de nieuwe kerst-outfit en de heropstart van de wijkwerking plaats. De opkomst was boven verwachting en reacties van mensen uit de buurt zeer positief. We danken iedereen die een helpende hand heeft toegestoken en denken met plezier terug aan deze succesvolle eerste happening. Nu is het uitkijken naar de volgende happening: de buurt BBQ die komende zomer gepland staat op zaterdag 6 juli. Met goede voornemens nemen wij als kersverse bestuursleden met plezier een sprong in het nieuwe jaar en wensen wij een ieder het allerbeste voor 2019.

Namens buurtcomité ‘Het  Endt’, Robert en Marie-France Staals, Dirk en Heidi Joosten. Thomas en Lise Claes en Riet Verheijen. Met dank aan de gemeente Hamont-Achel.

Powered by Blog Grabber