Honingkeuring op De Immenhof

Na een bijzonder productief honingjaar was het weer tijd om de kwaliteit van de honing nader te onderzoeken. Afgelopen zondag bogen vier ervaren honingkeurmeesters zich over de ingezonden honing van de…Honingkeuring op De Immenhof

11-11-2018 11:51 – Ingezonden door Redactie

Na een bijzonder productief honingjaar was het weer tijd om de kwaliteit van de honing nader te onderzoeken. Afgelopen zondag bogen vier ervaren honingkeurmeesters zich over de ingezonden honing van de leden van imkervereniging `t Wilgenroosje Cranendonck. De honing werd bijzonder kritisch bekeken en metingen van het vochtgehalte van de aangeboden honing werden uitgevoerd. Uit deze metingen bleek dat het vochtgehalte erg laag is dit jaar, wat de houdbaarheid zeer zeker ten goede komt. Op de potten mocht daarom de wettelijke maximale houdbaarheidsdatum van 18 maanden worden vermeld. De aangeboden honing was van hoge kwaliteit en zat dicht tegen het maximaal te behalen puntenaantal van 100. Een inzending kreeg het maximaal aantal punten toegekend alsook een inzending van honinggebak.
Een tip voor u als consument. Elke goede honing kristalliseert vroeg of laat. U kunt de honing weer vloeibaar maken door de honingpot in een pannetje water te verwarmen tot maximaal 40 graden. Honing mag niet warmer worden dan 40 graden, anders verliest de honing zijn bijzondere eigenschappen waarom hij bekend staat. Doe honing daarom pas in de thee of melk als deze drinkbaar is en giet geen kokende melk of heet theewater op de honing. Verwarm honing ook nooit in de magnetron. Koop eens een (H)eerlijk potje honing bij de plaatselijk imker of bij ons verenigingswinkeltje. Kwaliteit verzekerd. www.wilgenroosje.nl

Powered by Blog Grabber