Imago Tijl danst Tableau Dansant

Dans is altijd in beweging, dans is levend, dans is schilderen met bewegingen, dans is een soms aangrijpend lijnenspel, is als een levend schilderij dat jou probeert te raken en is half maart de première…Imago Tijl danst Tableau Dansant

14-03-2019 14:28 – Ingezonden door Redactie

Dans is altijd in beweging, dans is levend, dans is schilderen met bewegingen, dans is een soms aangrijpend lijnenspel, is als een levend schilderij dat jou probeert te raken en is half maart de première van Imago Tijl. In Tableau Dansant nemen de jongeren van Imago Tijl het publiek mee op een tocht doorheen de tijd en de ruimte. Tijdens de renaissance communiceerde men door middel van portretten. Nu ook. Instagram, facebook, snapchat: het beeld viert hoogtij. Maar meer nog, portretten van oude meesters zijn hot item tegenwoordig. Kijk maar naar de vele tentoonstellingen in gerenommeerde musea rond dit thema. Of luister naar uitzendingen over de Bourgondiërs op Klara. Portretten vertegenwoordigen een tijdsgeest. Het verbaast niet dat de tableaus een inspiratiebron waren. Ook het decor heeft te maken met de verleden en huidige tijdsgeest. Beeltenissen naar oude meesters in een modern jasje. En uiteraard is dat ook de link in de choreografieën. Dat is de parallel tussen tableau en dansant. Vandaaruit worden bewegingen dans…Tableau Dansant is te zien op vrijdag 15 maart om 20.15 uur; zaterdag 16 maart 20.15 uur en zondag 17 maart 15 uur in PC Dommelhof theater te Pelt. Kaarten zijn te bestellen op imagotijl.be/tickets of op 0032 11 805002.

Foto Marc Ras

Powered by Blog Grabber