Informatiebijeenkomst Parkinson

Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert ParkinsonNet Weert een informatiebijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun naasten. Dit keer staat de avond in het teken van Mindfulness bij de ziekte van Parkinson. De bijeenkomst vindt plaats tussen 19:00 en 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek…Informatiebijeenkomst Parkinson

26-04-2018 20:45 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert ParkinsonNet Weert een informatiebijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun naasten. Dit keer staat de avond in het teken van Mindfulness bij de ziekte van Parkinson. De bijeenkomst vindt plaats tussen 19:00 en 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie Agenda) of bij de afdeling Patiiënteninformatie: 0031 495 572205.

Programma
De informatieavond wordt verzorgd door Suzan Onstenk-Peeters (logopedist en mindfulness trainer) en Janneke Janssen (fysiotherapeut en initiatiefnemer van het programma “Mindful bewegen’). Suzan en Janneke komen tijdens hun werk regelmatig mensen met Parkinson, mantelzorgers en zorgverleners tegen die overbelast raken of met stemmingswisselingen te maken krijgen. Vanuit eigen positieve ervaringen met mindfulness hebben zij trainingen opgezet, toegespitst op deze doelgroep. Suzan’s training richt zich op het verminderen van stress en de training van Janneke combineert mindfulness met bewegen.

Parkinson
Net Als gevolg van de ziekte van Parkinson kan iemand uiteenlopende klachten hebben of problemen ervaren op verschillende gebieden. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk dat deze zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen. In de regio Weert werken de volgende zorgverleners via het netwerk “ParkinsonNet’ samen aan goede zorg voor mensen met Parkinson: fysiotherapeuten, apotheker, dii«tist, geriater, ergotherapeuten, neurologen, revalidatiearts, GZ-psycholoog, logopedisten, specialist Ouderengeneeskunde en Parkinsonverpleegkundige.

Op www.parkinsonnet.nl staat meer informatie over de ziekte en is ook te zien welke zorgprofessionals en behandelaars zijn aangesloten bij het netwerk. Meer informatie over bovengenoemde trainingen is te vinden op www.onsrustpunt.nl en op de Facebook pagina van JouwFysio (animatievideo).

Powered by Blog Grabber