IVN Cranendonck fotopresentatie: Peru Verde

Op 19 november om 20.00 uur organiseert IVN Cranendonck een fotopresentatie over Peru Verde, gepresenteerd door Ad Havermans. Het groene Peru is een fotopresentatie die is gebaseerd op een studiereis van 1,5 maand waarbij 3 tropisch regenwoud gebieden werden bezocht te weten Tarapoto en omgeving (noordoost…IVN Cranendonck fotopresentatie: Peru Verde

18-11-2018 14:03 – Ingezonden door Redactie

Op 19 november om 20.00 uur organiseert IVN Cranendonck een fotopresentatie over Peru Verde, gepresenteerd door Ad Havermans. Het groene Peru is een fotopresentatie die is gebaseerd op een studiereis van 1,5 maand waarbij 3 tropisch regenwoud gebieden werden bezocht te weten Tarapoto en omgeving (noordoost Peru) en Tambopata en Manu (zuidoost Peru). Peru bezit nog erg veel woud; grofweg 60% van dit reusachtige land (2,3 keer zo groot als Frankrijk) bestaat er uit. Alhoewel ook Peru zijn ontbossing problematiek kent, zijn ook grote regenwoudgebieden veilig gesteld. Manu is daarvan een uitstekend voorbeeld. Het gebied reikt vanaf de hoge Andes (4000 m) ver naar het oosten tot aan de Braziliaanse grens (hoogte rond de 300 m): van onbegroeid, via nevelwoud naar tropisch laagland regenwoud. Het wordt onder meer doorkruist door de geomorfologisch nog zeer actieve Manurivier. Deze verlegt vaak haar bedding, vormt hoefijzermeren, erodeert hele stukken tropisch woud en overstroomt regelmatig zijn oevers. Geen wonder dat de verscheidenheid aan ecotopen met bijbehorende flora en fauna gigantisch is. Naast een aantal algemene kenmerken van tropische regenwouden zal worden ingegaan op de achtergronden voor deze biodiversiteit. Alle belangstellenden zijn welkom, er is geen entree. Locatie IVN Cranendonck Hoge weg 1a 6026 RW Maarheeze. Graag aanmelden bij: mariaalders05@gmail.com of via tel: 0031 495-591973.

Powered by Blog Grabber