Jaarlijkse open dag Zondag Waterdag staat voor de deur

Op zondag 6 mei 2018 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel weer een nieuwe editie van Zondag Waterdag. Rond het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel vinden tal van activiteiten…Jaarlijkse open dag Zondag Waterdag staat voor de deur

05-05-2018 11:01 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 6 mei 2018 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel weer een nieuwe editie van Zondag Waterdag. Rond het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel vinden tal van activiteiten plaats. Leer hoe het waterschap zorgt voor een goede waterkwaliteit, krijg persoonlijke tips en ideeën voor een watervriendelijke tuin, neem een kijkje op onze rioolwaterzuivering en speel met water op het fun-plein. Zondag Waterdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

Vaar mee met een bootje over de Dommel of neem vanuit het Waterschapshuis de pendelbus naar de rioolwaterzuivering van Boxtel. Bekijk tijdens een rondwandeling over het terrein van de rioolwaterzuivering Boxtel hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuiveren wij 150 miljoen liter per dag. Op verschillende punten staan medewerkers van Waterschap De Dommel om uitleg te geven over het zuiveringsproces. Ook kun je hier bekijken met welk groot materieel het Waterschap dagelijks in de weer is om de rivieren en beken te onderhouden.

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hoosbuien. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen. Benieuwd hoe jij jouw tuin kunt omtoveren in een watervriendelijke tuin? Breng een foto of plattegrond van je tuin mee en krijg persoonlijke tips en ideeën van het Waterschap of de gemeente Boxtel met de actie Steenbreek. Tegels de tuinen uit! Het water kan dan beter worden opgenomen. Leg een geveltuintje aan, plaats een regenton of kies voor een groen dak. Op Zondag Waterdag vertellen wij wat er allemaal mogelijk is.

Een goede waterkwaliteit zorgt voor natuurlijk water. De Dommel is de blauwe levensader van Boxtel. Wil je een kijkje in het leven onder water? Of ben je benieuwd naar het verhaal van de rattenvangers? Beleef het op Zondag Waterdag.

Verspreid over het terrein kunnen kinderen diverse leerzame spelletjes doen met of over water. Op een stempelkaart spaar je stempels. Heb je een volle stempelkaart? Dan ontvang je een leuke verrassing.

Zondag Waterdag is vrij toegankelijk en vindt plaats aan de Bosscheweg 56 en Heult 6 in Boxtel, van 10:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl. Een leuke leerzame dag voor jong en oud!

Powered by Blog Grabber