Jeugddag Vlaamse Atletiek Liga 16 maart

GENT – Afgelopen zaterdag om 6.30 uur stapten 40 atleten van SACN de bus op richting topsporthal in Gent.Jeugddag Vlaamse Atletiek Liga 16 maart

30-03-2019 10:15 – Ingezonden door Redactie

GENT – Afgelopen zaterdag om 6.30 uur stapten 40 atleten van SACN de bus op richting topsporthal in Gent. Niet om persoonlijke records te breken of om de longen uit het lijf te lopen, nee het bezoek had een totaal andere reden: de jaarlijkse VAL-dag. Dit jaar was het feest nog net iets groter dan de andere jaren: De 30e jubileumeditie werd gevierd.

Om 9.30 uur werd het feest op gang geschoten. De bijna 1400 kinderen, uit alle windstreken van het land, volgden netjes hun schema en begonnen aan de hele reeks opdrachten die gedurende de dag vervuld moesten worden. Elke opdracht was in het thema ‘Feest’. Zo moesten er bijvoorbeeld taartjes over 60 meter vervoerd worden en moesten de kids om ter snelst 4×200 meter estafette lopen met een feesthoedje op het hoofd. Zo waren er nog meer leuke opdrachtjes. Na elke 3 opdrachtjes verzamelden de sporters in de ‘SACN-Corner’, waar ze snel wat dronken, snoepten en toch ook stiekem even keken hoe de andere partijen het er vanaf gebracht hadden.

Aan het einde van de dag deden we lekker mee aan een poging om het Belgisch record ‘Polonaise dansen’ te breken. Ze kwamen enkele tientallen deelnemers tekort, maar dit kon de pret niet bederven. Terug de bus op, viel het op hoe rustig iedereen wel was. Het was dan ook een lange dag, vol plezier, spel en amusement. Tijd om de boel wakker te schudden en met ‘Leef’ van André Hazes Jr. werd de lont aan het vuur gestoken. De buschauffeur stemde toe en haalde zijn beste plaatjes boven. De disco lichten gingen aan en het dak ging eraf! Om 18.30 uur reden we het domein Dommelhof opnieuw op en konden alle kids moe maar voldaan naar huis. Top-dag, top-sfeer, top-leden, kortom een fijne dag voor iedereen!. We kijken al weer uit naar de volgende editie!

Powered by Blog Grabber