Kadetten gaan winnen in Hasselt: 30-36

Op zondag zakten de kadetten van handbal Sporting Nelo onder een regenachtige hemel af naar de Alverberg, ze zouden tegen de Hasseltse kadetten strijden.Kadetten gaan winnen in Hasselt: 30-36

18-11-2018 19:29 – Ingezonden door Redactie

Op zondag zakten de kadetten van handbal Sporting Nelo onder een regenachtige hemel af naar de Alverberg, ze zouden tegen de Hasseltse kadetten strijden.

Een eerste helft die zeer snel verliep, om en om werd er gescoord, totdat Initia een kloofje sloeg en uiteindelijk de rust in kon met een 19-16 voorsprong. (de SR’s, die overigens vrij correct floten, hadden op zaterdag ook nog een Liga-match geleid)

Begin van de tweede helft wat consternatie, want de “klok” weigerde dienst, na wat gerommel konden we een tiental minuten later toch weer starten. Ook nu bepaalde Initia in het begin het tempo, nam snel een (maximale) zespuntenkloof. Maar onze spelers gaven zich niet gewonnen en streden voor elke centimeter. De vermoeidheid begon (eerder) bij Hasselt toe te slaan, de fouten in hun verdediging werden met 2′ rusttijd bestraft, op dat elan gingen die van Sporting nu verder, terwijl het wachten was op de muur. Die kwamen ze echter niet tegen, en ze bleven gaan, knappe remonte, met ook nog een empty goal uitgebuit door Nick, daarna ook eens door Pieter-Jan aan de andere zijde.  Sporting speelde intussen al met 2 pivots waarbij het spel breed getrokken werd, zo vond Robbe Door gemakkelijk die vandaag quasi feilloos afwerkte met zijn 14 treffers ! Hasselt probeerde ook nog in overtal te spelen, echter de buit was toen al binnen en Neerpelt won met 30-36. Een prima wedstrijd van beide teams, waarvan we er meer nodig hebben om gewoon beter te worden! Volgende week geen match, de wedstrijd tegen Bocholt wordt verzet, Achilles speelt Europees dezelfde dag en uur. Dus supporteren maar Bocholter J19!

Powered by Blog Grabber