Kerstmis in de Sint Martinuskerk

Het is al een tijd geleden dat er op Kerstdag drie heilige missen werden gelezen: de nachtmis, de dageraadsmis en de dagmis. De dageraadsmis werd in de volksmond “Herdertjesmis” of “Pastoralmesse” genoemd….Kerstmis in de Sint Martinuskerk

22-12-2018 18:14 – Ingezonden door Redactie

Het is al een tijd geleden dat er op Kerstdag drie heilige missen werden gelezen: de nachtmis, de dageraadsmis en de dagmis. De dageraadsmis werd in de volksmond “Herdertjesmis” of “Pastoralmesse” genoemd. In het oeuvre van diverse componisten is vaak ook een Pastoralmesse te vinden. Op Kerstavond en op 2eKerstdag zingt het Groot Sint Martinuskoor een Pastoralmesse. Dit is in de Sint Martinuskerk in Weert.

24 dec. (22:30u) 23:00 u Kerstnachtmis
Pastoralmesse van W.E. Horák1800 – 1871
Vanaf 22.30 uur is er muziek en zang, zowel samenzang als koorzang.
Om 23.00 uur precies wordt de nachtmis ingeluid met het traditionele en alom geliefde “Stille Nacht”. De Pastoralmesse, één van de negen Missen van Horák  en de Kerst motetten worden begeleid op orgel door Lène Vermeulen-Huijts en door een blazersgroep. Onze koorleden Marjos Metsemakers en Monique Caris-Frenken zijn de solisten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jean-Pierre Steijvers.
Deze bijzondere muzikale eucharistieviering wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Vrienden van het Martinuskoor.

26 dec. 10:00 u 2e kerstdag
Pastoralmesse in F van C. Tambling1964 – 2015
Op het programma voor Tweede Kerstdag staan o.a. een geheel eigentijds werk van Engelse componist Christopher Tambling (1964-2015) met ritmische en melodische variaties en een aantal mooie Kerstliederen. In deze Mis valt het gloria op met de vele herhalingen van “gloria in excelsis Deo”.

1 jan. 2019 10:00u nieuwjaarsdag
Hoogmis met de Schola Cantorum van het Groot Sint Martinuskoor

Powered by Blog Grabber