Kerstprogramma gemeente Overpelt

De kerstman en de kinderraad staken vrijdag 7 december officieel de kerstverlichting aan in Overpelt Centrum De kerstboom van maar liefst 14 meter hoog is ongetwijfeld dé aantrekkingspool op de Oude Markt…Kerstprogramma gemeente Overpelt

14-12-2018 14:30 – Ingezonden door Redactie

De kerstman en de kinderraad staken vrijdag 7 december officieel de kerstverlichting aan in Overpelt Centrum De kerstboom van maar liefst 14 meter hoog is ongetwijfeld dé aantrekkingspool op de Oude Markt Ook de kerstfiguren, enkele jaren geleden ontworpen door leerlingen van Mater Dei, kregen weer hun plaats op de kiosk De ontsteking van de kerstverlichting is het startsein voor een heleboel evenementen in het eindejaarsgebeuren Schepen van evenementen Carine Van Gerven stelt het programma voor

De Kersttijd is de meest gezellige tijd van het jaar: ideaal om wat extra sfeer in huis te zorgen Al dertig jaar lang experimenteert Marie-Paule Delhaise met paraffine en maakt ze er gevoelige en kunstige kaarscreaties mee Op zaterdag 15 december (van 1400 tot 1800 uur) en op zondag 16 december (van 1100 tot 1800 uur) kan u – dit jaar voor de allerlaatste keer –  in de Kleinmolen (langs de weg tussen Kleine-Brogel en Eksel), een van de oudste watermolens van Vlaanderen, creativiteit en warmte met kaarsen beleven Ook na afspraak bent u steeds welkom Ook qua muziek zorgt de kerstperiode voor de nodige sfeer Accordeonorkest Dutmala organiseert op zaterdag 15 december om 2000 uur een Kerstconcert in zaal den Drossaerd Het Ierse Anuna betovert op vrijdag 21 december om 2030 uur op  uitnodiging van CC Palethe in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum met engelengezang, Gregoriaanse chants en uiteraard bekende kerstliedjes

De Overpeltse kunstenaars organiseren in samenwerking met de gemeente en CC Palethe op zaterdag 15 december (van 1900 tot 2300 uur) en op zondag 16 december (van 1000 tot 1730 uur) een Kunstkerstmarkt in het Cultuurcentrum Tijdens beide dagen kan je zelfgemaakte Kerstproducten op de kop tikken die zeker niet misstaan onder de Kerstboom.

Powered by Blog Grabber