KFC Hamont 99 houdt koploper van zege af

Nadat op vrijdag KFC een hele fijne kienavond had mogen inrichten ging op zaterdag de aandacht opnieuw naar wat er op het veld gebeurde. Leider KSK Meeuwen kwam op bezoek en de thuisploeg had plannen om…KFC Hamont 99 houdt koploper van zege af

16-11-2018 11:30 – Ingezonden door Fonny Plessers

Nadat op vrijdag KFC een hele fijne kienavond had mogen inrichten ging op zaterdag de aandacht opnieuw naar wat er op het veld gebeurde. Leider KSK Meeuwen kwam op bezoek en de thuisploeg had plannen om hen het leven zo zuur mogelijk te maken.
Tom De Vos had zijn spelersplunje opnieuw in de kleerkast gehangen en coachte de ploeg alweer zoals we de vorige seizoenen van hem gewend waren. Hij vervangt de begin deze week opgestapte trainer David Sannen, die ondertussen moet zorgen dat HIH Hoepertingen in 1ste Provinciale van de laatste plaats geraakt.
Ook een nieuw gezicht in de dug-out vandaag was keeper Marnick Emmers, die uitgerekend vorig seizoen tegen Meeuwen een zware kwetsuur aan zijn arm opliep en nu voor het eerst opnieuw in de kern zat.
Jarne Stelten, die hem gedurende dit seizoen begin voortreffelijk verving, moest meteen vol aan de bak. Reeds na enkele minuten zweefde hij stijlrijk een bal   in corner. Meteen daarna had hij geluk dat een vrijstaande bezoeker een wenkende kans naast kopte. KFC leek even onder de indruk, maar herstelde snel het evenwicht. Eerst moest keeper Stelten met klasse een kopbal, voortvloeiend uit een corner, uit zijn doelvlak ranselen en kreeg in de rebound gelukkig hulp van Jorne Thys, die de bal van de doellijn keerde. Brecht Geelen deed vanop links een verdienstelijke poging, maar strandde op de bezoekende keeper. Een mooie lange voorzet van Tim Strijbos werd door een zeer bedrijvige Ricardo Leao Kessels op de keeper getrapt. Hij kreeg nog eens een tweede kans toen Brecht Geelen even door de bezoekende defensie wandelde, maar ook met dit schot wist keeper Knevels wel raad. Het spel golfde aangenaam op en neer met goed voetbal, maar zonder doelpunt moesten de teams naar de koffie.
De tweede helft was ook nog zeer aangenaam om volgen, maar toch merkte men dat sommigen de prijs van de inspanningen moesten bekopen. KSK Meeuwen kon geen deftige scoringskans meer bij elkaar voetballen en bij KFC moesten de vrije trappen van Ricardo Leao Kessels voor het meest gevaar zorgen. Zij gingen echter net naast of over maar geraakten niet in het net waar hij ze graag wilde hebben. Nick Maes pegelde nog een goede kans over de goal. Het werd echter snel duidelijk dat deze wedstrijd geen winnaar of doelpunt zou opleveren.
Na 90 minuten aangenaam voetbal gingen beide ploegen van het veld met een scoreloos gelijkspel. KFC Hamont 99 had echter tegen de leiders wel laten zien dat ze over voldoende voetbalcapaciteiten beschikken om nog een vooraanstaande rol te spelen in de competitie. Aan trainer De Vos om de mogelijkheden van de ploeg zo efficiënt mogelijk te benutten. Volgende week zondag krijgt hij in de burenderby tegen Sporting Grote Heide hiervoor al de kans.

Verslag: Fonny Plessers

Foto www.kfchamont99.be

Powered by Blog Grabber