KFC HAMONT 99 – RC REPPEL : 4 – 2

Na een magere 3 op 9 van KFC Hamont 99 is de koppositie in de tweede periode overgenomen door Elen, dat op bezoek mag bij Lutlommel. Hamont ontvangt met de buren van Reppel een ploeg uit de top-5 en staat…KFC HAMONT 99 – RC REPPEL : 4 – 2

03-02-2019 12:51 – Ingezonden door Koen Tijskens

Na een magere 3 op 9 van KFC Hamont 99 is de koppositie in de tweede periode overgenomen door Elen, dat op bezoek mag bij Lutlommel. Hamont ontvangt met de buren van Reppel een ploeg uit de top-5 en staat zo voor een moeilijke klus.

En die klus wordt nog moeilijker als thuisdoelman Jarne Stelten zich verkijkt op een kanonskogel van Simon Vanheeswyck, de man die we elk seizoen omschrijven als de boomlange spits die moeilijk van de bal te zetten is. Na 4 minuten kijkt KFC dan al tegen een 0-1 achterstand aan. Topschutter Ricardo Kessels probeert eerst enkele keren via een vrije trap, maar is pas succesvol als hij door Joren Vrijsen diep gestuurd wordt: de 1-1 staat na een klein kwartier op het scorebord.
Tim Tijskens straft Hamonter balverlies bijna af: zijn lob gaat over de uitgekomen keeper Stelten en gelukkig ook over doel. De thuisploeg komt hier goed weg. Op het halfuur neemt Nick Maes een voorzet van Stijn Nullens heerlijk op de slof; de bal zoeft over. Een minuutje later een vergelijkbaar scenario: voorzet van op links, Nick brengt nu de bal voor doel en Ferren Peeters brengt Hamont op 2-1.
Reppel is absoluut niet de mindere: tot 2 maal toe moet Jarne Stelten ver uit doel om door doorgebroken Simon Vanheeswyck het scoren te beletten. De tweede keer is daar ook nog hulp nodig van verdediger Jorne Thys. Op slag van rust kopt Ricardo Kessels een vrije trap nipt naast doel. Aan de overzijde gaat een schot van Tim Tijskens naast de kruising buiten. Zo gaat de thuisploeg met de kleinste voorsprong rusten.
De tweede helft beging -helaas- zoals de eerste: na vier minuten scoort Simon Vanheeswyck. Zijn hakje aan de eerste paal brengt Reppel langszij: 2-2.
Inzet is er in die tweede helft ook voldoende, qua voetbal is het evenwel wat minder. Kansen zijn dan ook schaars en de 3-2 komt na ruim een uur ook wel wat uit de lucht vallen. Nick Maes gooit de bal van op rechts voor doel en Brecht Geebelen verslaat zijn eigen doelman met een heel mooie overhoekse kopbal.
De bezoekers blijven de evenknie maar zien een poging van Joeri Langens naast gaan.
De laatste 10 minuten zitten vol spanning: Reppel blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker, Hamont loert op de counter. Nick Maes ziet goalie Bjorn de Bruyne ver uit doel staan, maar deze is toch nog op tijd terug om redding te brengen. De pas ingevallen Brecht Geelen omspeelt luttele minuten later diezelfde keeper, maar besluit dan in het zijnet.
Ook KFC-keeper Jarne Stelten heeft nog wat te doen: hij bokst een ongelukkig inzenden van verdediger Jasper Reyskens in corner. Een kopbal van de onvermijdelijke Simon Vanheeswyck gaat een de eerste paal naast.
Het slotakkoord is echter voor Ricardo Kessels. Eerst stuit hij van dicht nog op doelman De Bruyne maar in de toegevoegde tijd slaat hij Reppel finaal in de touwen met de 4-2 op voorzet van de pas ingevallen Tim Strijbosch.
In de andere wedstrijd voor de periodetitel wordt er niet gescoord: Elen geraakt niet voorbij Lutlommel. Zo kaapt Hamont alsnog de tweede periode weg, een mooie beloning voor een sterkere periode. Nu nog de uitreputatie opkrikken, bijvoorbeeld volgend weekend in Stokkem.

Powered by Blog Grabber