KFC HAMONT 99 – TURKSE FC : 2 – 0

In de heenronde gaf ons eerste elftal bij Turkse FC in de slotseconden een 1-2 overwinning nog uit handen maar had toen ook al mogen vaststellen dat het een te duchten tegenstander was.KFC HAMONT 99 – TURKSE FC : 2 – 0

20-01-2019 11:58 – Ingezonden door Koen Tijskens

In de heenronde gaf ons eerste elftal bij Turkse FC in de slotseconden een 1-2 overwinning nog uit handen maar had toen ook al mogen vaststellen dat het een te duchten tegenstander was.
Sabri Zurel was geschorst na de tumultueuze slotfase in Elen vorig weekend, waar een fraaie reeks van 7 wedstrijden zonder nederlaag afgebroken werd.
Twee goede redenen voor KFC om op sportieve revanche uit te gaan, al blijkt dat niet uit de beginfase. Al na twee minuten wordt een doelpunt van Turkse FC (terecht) afgekeurd vanwege voorafgaande fout op de keeper. Thuisdoelman Jarne Stelten gaat wat later goed plat op een schot van Okan Kandemir. De beste kans in de openingsfase is van topschutter Ricardo Kessels. Hij slalomt door de Turkse verdediging, omspeelt Lorenzo Mowlabaks (de nieuwe doelman van de bezoekers) maar besluit dan in het zijnet. Aan de overzijde voert Okan Kandemir een vergelijkbaar nummer op maar verdediger Jeroen Goossens brengt redding met een ultieme tackle. De eerste 20 minuten is er dus wel wat doelgevaar, maar verder blijft de match erg goed in evenwicht.
Na de koffie ontfutselt Okan Teker de bal bij de grote rechthoek maar besluit slapjes op thuisdoelman Jarne Stelten. De match wordt geleidelijk aan wat potiger, met gele kaarten aan beide zijden. Hamont komt beter in de wedstrijd en dreigt met een vallende bal via Brecht Geelen. Bij de bezoekers blijft Okan Kandemir proberen maar met een schot in het midden van het doel is succes ver weg.
Intussen is Joren Vrijsen ingevallen voor Liam Peeters. Hij zet een fraaie aanval op die via Nick Maes bij topschutter Ricardo Kessels belandt. Deze twijfelt niet en scoort de 1-0, met nog een kleine 20 minuten te gaan. Goed vijf minuten later kan doelman Mowlabaks een voorzetschot van Jorne Thys wegboksen. Hij staat ook tijdig paraat voor de rebound van Ricardo Kessels.
De bezoekers dreigen nog enkele keren op vrije trap via Okan Kandemir maar het slotakkoord wordt geplaatst door KFC. Ricardo Kessels wordt diep gestuurd, hij dolt met de verdediging en legt dat perfect breed naar Tim Strijbosch die de 2-0 maar voor het intikken heeft.
Zo behaalt Hamont een zwaarbevochten maar toch ook wel verdiende overwinning. Met de gelijktijdige overwinning van Elen bij leider Meeuwen kruipt de top-4 ook weer erg dicht bij elkaar. Volgend weekend staan verliezers Turkse en Meeuwen tegenover elkaar in een volgende topper. KFC Hamont 99 maakt op zondag de verplaatsing naar Paal-Tervant en rekent daarbij op de steun van de eigen supporters.

Powered by Blog Grabber