KFC Hamont 99 verliest bij rode lantaarn

Afgelopen zondag mocht KFC Hamont 99 de verplaatsing maken naar FC Maasland NO. Deze club is het resultaat van een fusie tussen Kinrooi FC, BV Kessenich en Exc Ophoven. Maasland is vorig seizoen gepromoveerd vanuit derde provinciale, maar staat momenteel op de laatste plaats en heeft grote degradatiezorgen.KFC Hamont 99 verliest bij rode lantaarn

22-02-2019 09:35 – Ingezonden door Jacky Vlassaks

Afgelopen zondag mocht KFC Hamont 99 de verplaatsing maken naar FC Maasland NO. Deze club is het resultaat van een fusie tussen Kinrooi FC, BV Kessenich en Exc Ophoven. Maasland is vorig seizoen gepromoveerd vanuit derde provinciale, maar staat momenteel op de laatste plaats en heeft grote degradatiezorgen.

Onder een mooi lentezonnetje, begon KFC dan ook aan deze wedstrijd. Jarne Stelten volgde de wedstrijd op krukken (gescheurde enkelbanden) en werd vervangen door Marnick Emmers.  Tijdens de eerste helft toonde de jonge thuisploeg zich de betere ploeg. Echt veel kansen kregen ze echter niet uitgespeeld. En KFC? Ze stonden op het terrein, maar een aardige combinatie opbouwen zat er niet in. We kunnen niets positiefs over de eerste helft zeggen. Gelukkig was de stand bij de rust nog 0-0.  Na de pauze bleef de wedstrijd kansenarm. Nu nam KFC wel het overwicht, maar meer dan dat was het ook niet. Trainer Tom De Vos voerde dan ook na 51 minuten een drievoudige wissel door. Terecht. Maar veel zoden bracht dit niet aan de dijk.
Even voor affluiten kon Michael Didderiens de bal mooi meenemen en binnen leggen. Dit was tevens de eindstand.  Gezien het spelverloop – beide ploegen één helft de betere (of minder slechtere) – zou een gelijkspel logisch zijn. Maar de wanprestatie van KFC kon niet beter dan door een nederlaag uitgedrukt worden.  Volgende zaterdag mag KFC opnieuw tegen de laatste uit de rangschikking , FC Anadol nu, spelen. Maar als men denkt dat het dan vanzelf zal gaan, kon men wel eens bedrogen uitkomen. Hard werken en zo terug aan voetballen geraken zal noodzakelijk zijn.  

Powered by Blog Grabber