KFC Hamont in slotfase voorbij Eksel

De doorwinterde supporters die wind en regen trotseren worden op een aangename eerste helft getrakteerd in de wedstrijd van KFC Hamont 99 tegen FC Eksel Al vroeg komt de thuisploeg op achterstand als Wasiak…KFC Hamont in slotfase voorbij Eksel

14-12-2018 11:45 – Ingezonden door Koen Tijskens

De doorwinterde supporters die wind en regen trotseren worden op een aangename eerste helft getrakteerd in de wedstrijd van KFC Hamont 99 tegen FC Eksel Al vroeg komt de thuisploeg op achterstand als Wasiak erg veel ruimte krijgt en Beyen kan bereiken Deze laatste klopt thuisdoelman Jarne Stelten met een lage schuiver in de verste hoek: 0-1
Hamont wordt de betere ploeg en krijgt enkele goede mogelijkheden Als doelman Vrijsen de bal lost, is Tim Strijbosch er als de kippen bij Zijn doelpoging wordt door verdediger Cornelissen op de lijn gekeerd Na ongeveer 15 minuten wordt Brecht Geelen diep gestuurd Hij wordt vastgehouden, maar kan alsnog besluiten Helaas hobbelt de bal nipt naast doel
Hamont blijft baas op eigen terrein met enkele halve mogelijkheden Halverwege de eerste helft pegelt Jorne Thys de bal van op een meter of 25 onhoudbaar onder de dwarsligger: KFC komt verdiend op 1-1
Met de rust in zicht haalt Tim Strijbosch nog eens uit Keeper Vrijsen heeft 2 pogingen nodig om de volley uit de kruising te vissen Eksel komt zo dus goed weg met de gelijke stand
De koffie doet de bezoekers deugd; ze komen sterker uit de kleedkamers en scheppen ook enkele goede mogelijkheden Bertrands ziet een plaatsbal naast doel verdwijnen en Beyen mist van dichtbij een niet te missen kans
Tussendoor is Hamont al tot een tiental gereduceerd: Quin Looijmans loopt in korte tijd 2 gele kaarten op en mag een halfuur voor het einde van de match al gaan douchen Lang kan Eksel niet van het mannetje meer profiteren: in de 69e minuut loopt ook Moranduzzo tegen een 2e gele kartonnetje aan
Het venijn zit in de staart van de match Keeper Vrijsen pareert een vrije trap van Brecht Geelen, maar de ingevallen Liam Peeters schiet de rebound tegen de netten: 2-1 in de 89e minuut
Het slotoffensief van rood-groen strandt op doelman Jarne Stelten en verdediger Jasper Reyskens, het blijft 2-1 Zo wint Hamont ook nu weer een thuismatch tegen Eksel, net als de voorbije jaren Gezien het spelbeeld en het aantal kansen mag de zege ook verdiend genoemd worden
Volgende zaterdag speelt KFC Hamont 99 alweer thuis Het ontvangt dan Gruitrode, een ploeg die na een slechte seizoensstart met een stevige remonte bezig is Twee ploegen in vorm, dat belooft

Powered by Blog Grabber