KFC Hamont met winst de winter in

Met de ontvangst van Gruitrode staat op zaterdagavond de topper in de tweede periode op de agenda. Beide teams doen het daarin erg goed en vooral voor Nevok is dat bijzonder, na een rampzalige eerste periode….KFC Hamont met winst de winter in

21-12-2018 10:49 – Ingezonden door Koen Tijskens

Met de ontvangst van Gruitrode staat op zaterdagavond de topper in de tweede periode op de agenda. Beide teams doen het daarin erg goed en vooral voor Nevok is dat bijzonder, na een rampzalige eerste periode. Bij Hamont start Cisse Peeters op de rechtsachter, Quin Looijmans zit een gele speeldag uit.
De eerste kans is voor KFC maar de kopbal van Nick Maes is te centraal om gevaarlijk te zijn. Gruitrode dropt regelmatig de bal achter de verdediging en kan zo ook scoren na 9 minuten via Iben Dezeure. Deze blesseert zich bij dit doelpunt maar zal de eerste helft nog uitspelen. Meer nog: in de 13e minuut heeft hij de 0-2 aan de voet, maar stuit op doelman Jarne Stelten. Ook Daan Van Den Broek slaagt er niet in om het Hamonter sluitstuk te verschalken. Nevok neemt het openingskwartier dus helemaal voor zich, het tweede kwartier is evenwichtiger en het eerder kwartier is voor de thuisploeg. Dit overwicht wordt kort voor rust ook omgezet in de gelijkmaker. In een mooie combinatie komt de bal bij Nick Maes, die de bal van op rechts voor doel gooit. Joren Vrijsen knalt met een fraaie volley de 1-1 tegen de netten, meteen ook de ruststand.
In de tweede helft komt het eerste doelgevaar van de bezoekers. Levi Gielen is de geblesseerde Dezeure komen vervangen en wordt het straatje in gestuurd. Op weg naar succes komt hij de onvermijdelijke thuisdoelman tegen en bovendien blesseert ook hij zich. Hij wordt wat later ook vervangen.
Hamont neemt de match over maar geraakt tegen een stugge tegenstander nauwelijks aan kansen. Een kwartier voor het einde van de match knalt Ricardo Kessels op keeper Florczak, Brecht Geelens rebound wordt afgevlagd vanwege buitenspel.
Op minder dan 10 minuten van het einde valt de 2-1 alsnog: Brecht Geelen legt breed naar Tim Strijbosch die KFC op voorsprong schiet.
In de toegevoegde tijd mist de ingevallen Liam Peeters nog een 18-karaatskans om de score verder uit te diepen, het blijft 2-1. Zo wint Hamont al voor de vijfde keer op rij en nadert het leider Meeuwen tot op 1 punt. Zij gingen thuis tegen Eksel immers de boot in. De volgende wedstrijd voor KFC is op 5 januari bij Elen maar nu is het eerst tijd voor de winterstop.

Powered by Blog Grabber