KFC Hamont verslaat Lutlommel

De fenomenale remonte op Grote Heide afgelopen weekend heeft zijn sporen nagelaten: Sabri Zurel en Liam Peeters zitten een gele schorsingsdag uit. Voeg daarbij nog enkele gekwetsten en dan is duidelijk waarom ook trainer Tom De Vos op de bank zit. Lutlommel, waar keepertrainer Noel Van Dan Rul de voorbije…KFC Hamont verslaat Lutlommel

01-12-2018 15:22 – Ingezonden door Koen Tijskens

De fenomenale remonte op Grote Heide afgelopen weekend heeft zijn sporen nagelaten: Sabri Zurel en Liam Peeters zitten een gele schorsingsdag uit. Voeg daarbij nog enkele gekwetsten en dan is duidelijk waarom ook trainer Tom De Vos op de bank zit.
Lutlommel, waar keepertrainer Noel Van Dan Rul de voorbije 10 seizoenen aan de slag was, staat in de rechterkolom en is 4 wedstrijden op rij ongeslagen. De bezoekers beginnen ook sterk aan de match: Brecht Nijs snelt de rechterflank af en knalt op de vuisten van keeper Jarne Stelten. Enkele minuten later knalt Daan Maes tegen de buitenkant van de kruising van het KFC-doel.
Ricardo Kessels is een eerste keer gevaarlijk als hij van binnen de 16 op goalie Glenn Vromans knalt. Na een kwartier spelen wordt Ricardo door de bezoekende doelman onderuit gehaald en gaat de bal op de stip. De Hamonter topschutter legt zelf de 1-0 netjes in de hoek.
Op het halfuur ziet ref Potargent een strafschopovertreding in een tackle van Quin Looijmans. Daan Vinden Boer mikt zijn elfmeter in de linkerbenedenhoek maar daar ligt Jarne Stelten ook al om de bal met de rechterhand uit het doelvlak te ranselen. Luttele minuten later is hij ook weer van de partij om een verre vrije trap van Vincent Blancke in hoekschop te weren.
De laatste goede mogelijkheid van een evenwichtige eerste helft is voor Joren Vrijsen. Hij wordt diep gestuurd door Ricardo Kessels maar ziet zijn doelpoging uit een scherpe hoek voor het doel door hobbelen.
Na de onderbreking is de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Ricardo Kessels speelt op het goede moment diep naar Brecht Geelen die in 2 maal de bezoekende keeper het nakijken geeft: 0-2.
Lutlommel dringt stevig aan en krijgt erg veel vrijheid van de KFC-verdediging. Keeper Jarne Stelten geeft echter geen krimp en redt in 10 minuten achtereenvolgens op pogingen van Lemmens, Maes, Lemmens, Lemmens, Vanden Boer en Lemmens. Tussendoor valt een lob van Lemmens nog boven op de deklat. Als de bezoekers hier de helft van deze serieuze kansen afwerken, staan ze op winst maar dat gebeurt niet.
Integendeel: met nog een kwartier te gaan wordt Nick Maes het straatje ingestuurd en hij stift de 3-0 netjes in doel. De veer lijkt gebroken bij Lutlommel, temeer als Daan Vanden Boer 5 minuten daarna nog maar eens de deklat weet te raken.
KFC Hamont 99 wint zo op een diefje van Lutlommel. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Racing Peer, een mooie gelegenheid om de uitreputatie verder op te krikken.

Powered by Blog Grabber