KFC in slotfase voorbij Paal-Tervant

Op de vierde speeldag staat de top-4 tegenover elkaar: KFC Hamont 99 ontvangt leider Paal-Tervant en titelfavoriet Meeuwen ontvangt Turkse FC. Bij Hamont ontbreekt Tom De Vos vanwege een spierblessure…KFC in slotfase voorbij Paal-Tervant

27-09-2018 12:45 – Ingezonden door Koen Tijskens

Op de vierde speeldag staat de top-4 tegenover elkaar: KFC Hamont 99 ontvangt leider Paal-Tervant en titelfavoriet Meeuwen ontvangt Turkse FC. Bij Hamont ontbreekt Tom De Vos vanwege een spierblessure in het bovenbeen. Op de bank neemt nieuwkomer Tim Strijbosch plaats. Ook Liam Peeters, met een ingepakte pols, is invaller.

De bezoekers nemen in de eerste minuut ook al de eerste kans voor hun rekening via Jelle Luyten, maar daarna is het 10 minuten KFC-tijd. Gevaar in de zone van de waarheid ontbreekt evenwel. Paal-Tervant neemt de match over en dreigt via de bedrijvige Jelle Luyten, Stef Pluymers en Kenneth Vangeel. De bezoekers scoren zelfs, maar dat doelpunt wordt -terecht- afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel.
Dan is het weer eventjes aan KFC, dat enkele schoten vanuit de 2e lijn afgeblokt ziet. Het truitje van Jeroen Goossens ondergaat een trektest bij een corner van Hamont, maar de bal gaat niet op de stip.
Bij de Oost-Limburgers neemt Migel Martens alle corners en vrije trappen voor zijn rekening, niet verwonderlijk met die traptechniek. KFC-doelman Jarne Stelten moet op het halfuur bijvoorbeeld een inswingende corner onder de lat uit ranselen. In het zicht van de onderbreking zien we de eerste echte kans voor KFC: Ricardo Kessels ziet zijn doelpoging nipt naast gaan. Zo gaan we rusten met 0-0, waarmee Hamont eigenlijk goed wegkomt.
Na de koffie trekt de thuisploeg de lakens naar zich toe met balbezit en veldoverwicht. Ricardo Kessels mikt eerst nog wel van dichtbij te veel naar de grond bij een kopbal maar scoort op het uur met een lage schuiver de 1-0.
Paal-Tervant moet nu wel komen, maar goalie Jarne Stelten gaat goed plat op een poging van de ingevallen El Mahdi Sirfouq. Met nog een kwartier loopt Ilyaas Imzri tegen zijn tweede kaart op vijf minuten aan; de bezoekers moeten met 10 verder.
Op 10 minuten van het einde is Nick Maes dicht bij de 2-0, maar een verdediger kan nog nipt in corner tikken. De blauwen weigeren zich over te geven: Stef Pluymers kopt van dichtbij hard over doel. In de 83e minuut krijgt Migel Martens teveel ruimte: hij krult de bal heerlijk in de kruising, buiten het bereik van keeper Stelten en het staat 1-1.
De sterk ingevallen Liam Peeters brengt extra vuur; eerst heeft hij nog pech als hij na een actie de bal nipt over doel krult maar in de slotminuten kroont hij zich tot matchwinnaar als hij -weer- een actie bekroont met de 2-1 aan de tweede paal.
Nick Maes mist nog de kers op de taart maar al bij al is het een mooie thuisoverwinning na een boeiende en spannende match met twee voetballende ploegen.
KFC Hamont 99 neemt zo de leiding over in de rangschikking. Dat is een gedeelde eerste plaats, want Turkse FC klopt SK Meeuwen met 0-1. Volgende zaterdag speelt Hamont de derby bij middenmoter Reppel en hopelijk wordt daar de sterke seizoensstart bevestigd.

Foto www.kfchamont99.be

Powered by Blog Grabber