KFC kopje onder in Elen

De wedstrijd, afgelopen zaterdag, in Elen was de topper in de tweede periode. Leider KFC moest op verplaatsing naar de tweede uit de perioderangschikking, St Elen. St Elen begon met veel inzet en ook goed voetbal aan de wedstrijd.KFC kopje onder in Elen

12-01-2019 10:20 – Ingezonden door Jacky Vlassaks

De wedstrijd, afgelopen zaterdag, in Elen was de topper in de tweede periode. Leider KFC moest op verplaatsing naar de tweede uit de perioderangschikking, St Elen.
St Elen begon met veel inzet en ook goed voetbal aan de wedstrijd. Ze waren dan ook de betere ploeg. Dit resulteerde in de openingstreffer na 14 minuten. Na een voorzet vanop links kon Jarne Stelten nog schitterend reageren op een kopbal. Helaas viel de bal voor de voeten van ouwe getrouwe Kim Rutar en kon er toch gescoord worden. Kim was dus belangrijk voor Elen, hij was belast met de mandekking op Ricardo Kessels en scoorde.
Nadien ging de wedstrijd gelijk op. KFC kreeg echter niets gecreëerd. Voor Elen was er nog een open kans voor Thibaut Schoonbroodt, maar Jarne kon nog redding brengen.
Ook na de rust kon KFC rekenen op Jarne. Bovendien verzuimde de thuisploeg de zaak af te maken. Tot tweemaal misten ze een open kans. Voor KFC vielen er enkele kansjes uit de lucht, maar het was telkens net niet voor Tim Strijbosch, Brecht Geelen en Ricardo Kessels.
In de slotfase trok de scheidsrechter rood voor een overtreding van Jeroen Goossens. Even later was er veel tumult na natrappen door Daan Opdekamp. Deze speler kreeg dan ook terecht rood. In deze fase trok Sabri Zurel (reeds vervangen) een spurt van bijna 100 meter om zich met de zaak te komen bemoeien. Hij kreeg dan ook – volkomen terecht – een tweede gele kaart en mist daardoor de wedstrijd tegen Turkse FC.
Zo eindigde deze wedstrijd op een – toch wel verdiende – overwinning voor Elen. Voor KFC de derde nederlaag van het seizoen. Met deze valt beter te leven dan met de twee voorgaande, Bij Stal en Anadol.
Volgende zaterdag komt Turkse FC op bezoek op ’t Leeuwke. Weer een topper. Een overwinning zou welgekomen zijn met het oog op de algemene rangschikking en ook in de strijd voor de tweede periodetitel.       

Powered by Blog Grabber