KFC onderuit tegen Grote Heide

KFC Hamont 99 helft speelde een belabberde eerste helft en keek na een half uur tegen een 1-3 achterstand aan in de thuismatch tegen Grote Heide.KFC onderuit tegen Grote Heide

25-03-2019 14:28 – Ingezonden door Redactie – Foto www.kfchamont99.be

Het seizoen 2018-2019 sleept zich naar het einde voor KFC Hamont 99 na een schrale 3 op 15, met dan bovendien vooral in wedstrijden tegen teams uit de rechterkolom. De supporters worden helaas niet meer verwend sinds de fraaie 2e periodetitel. Dus hopen die supporters dat de stevige thuisreputatie de spelers een extra zetje geeft in de derby tegen Grote Heide, maar dat blijkt niet het geval.

Er wordt slap gestart, met al in de derde minuut een belabberde terugspeelbal die door goaltjesdief Davy Belmans naast doel verlengd wordt. Enkele minuten later staat het alsnog 0-1 als Deniz Lokmani alle tijd en ruimte krijgt aan de 2e paal. Stijn Nullens laat het niet aan zijn hart komen: hij dweilt de linkerflank af en levert de perfecte voorzet af: Ricardo Kessels staat tussen 4 groenhemden maar scoort alsnog de gelijkmaker:1-1.

De opflakkering is van korte duur: op het kwartier brengt Rob Janssen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. De bezoekers hanteren vaak de lange bal op de snelle spitsen en die krijgen vaak te veel ruimte. En als doelman Emmers iets na het halfuur dan ook nog een ‘Courtoiske’ doet (zelfs de beste doelman verslikt zich wel eens bij het uitverdedigen), dan wordt dat afgestraft door Belmans: 1-3. Dat is dan ook de ruststand, na een collectief slappe eerste helft van KFC.
Met een 3-5-2-opstelling en vers bloed probeert trainer Tom De Vos het tij in de tweede helft te keren. Dat lijkt in eerste instantie niet te lukken: de bal gaat op de stip na een ingrijpen van keeper Emmers. Deze pareert de strafschop van Maikel Schildermans. Iets later redt Stan Hunnekens een kopbal van bezoeker Nick Pinxten van de lijn.
Hamont komt dan toch nog beter in de match. Nick Maes mist na tien minuten een huizenhoge kans en krijgt wat later een gele kaart als hij heftig gesticulerend ref Vandebroek ervan probeert te overtuigen dat de bal wel degelijk over de lijn was na een corner.
Helaas … goede wil volstaat niet; de thuisploeg vindt geen openingen. De ingevallen Cisse Peeters bekoopt bovendien zijn inzet met een 2e gele kaart en Hamont mag nog een kwartier met 10 verder. Waar in de heenronde KFC met 10 tegen 11 een fenomenale 3-6 uit de brand sleepte, blijft nu de troosteloze 1-3 op het scorebord prijken.
Dat is dus 3 op 18, een eindronde-deelnemer onwaardig. Op zondag 31 maart maakt Hamont de verplaatsing naar Lutlommel, dat de punten wellicht ook nog kan gebruiken. Hopelijk kunnen de meegereisde supporters dan nog eens tevreden huiswaarts keren.

Foto www.kfchamont99.be

Powered by Blog Grabber