Klas vol Muziek op de Triolier en Blazersbende EMM

Harmonie EMM vindt het motiveren van kinderen voor muziek erg belangrijk. Daarom is zij dit schooljaar gestart met twee projecten: ‘Klas vol Muziek’ en de ‘Blazersbende’.Klas vol Muziek op de Triolier en Blazersbende EMM

08-04-2019 18:40 – Ingezonden door Redactie

Harmonie EMM vindt het motiveren van kinderen voor muziek erg belangrijk. Daarom is zij dit schooljaar gestart met twee projecten: ‘Klas vol Muziek’ en de ‘Blazersbende’.

In het project ‘Klas vol Muziek’, krijgen alle kinderen uit groep 5 van de Budelse basisscholen negen muzieklessen in de klas. De lessen beginnen met het kennismaken met verschillende blaasinstrumenten. Hierna mogen de kinderen kiezen voor een klarinet, trompet, dwarsfluit, trombone of saxofoon die de harmonie ter beschikking stelt. Dit instrument krijgen de kinderen ook mee naar huis om zo echt te kunnen ervaren hoe het is om muziek te maken.

De kinderen van de eerste groep van de basisschool de “Triolier”, die momenteel aan het project deelnemen, zullen het project afronden met een optreden samen met het harmonieorkest op maandagavond 15 april om 19.30 uur in de Borgh. Alle belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen en te zien wat de kinderen in zo’n korte tijd al geleerd hebben! Inmiddels hebben de kinderen op de basisscholen de “Boogurt” en de “Schatkist” deze lessen al afgerond.

Het vervolg op de lessen in de klas is de zogenaamde “Blazersbende” en krijgen de kinderen gedurende een half jaar in een kleinere groep les op klarinet of trompet voor slechts €25. Dit onder leiding van een professionele muziekdocent verbonden aan Muziekschool Grensland.  In totaal hebben al 15 kinderen hiervoor gekozen en de eerste groep van de blazersbende sluit ook dit project alweer bijna af. Zij lieten op maandag 25 maart tijdens een open repetitie horen wat ze al kunnen.

Houd uw kind ook van muziek maken ?  Kijk dan eens op www.harmonie-emm.nl voor de mogelijkheden die de harmonie biedt om samen muziek te maken!

Powered by Blog Grabber