Koersballen ook bij de seniorenvereniging Maarheeze erg gezien

Een van de meest populaire binnen-sporten onder ouderen in Nederland is koersballen. Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boule en zoals gezegd wordt vooral binnen beoefend. Veel…Koersballen ook bij de seniorenvereniging Maarheeze erg gezien

04-12-2018 11:12 – Ingezonden door Redactie

Een van de meest populaire binnen-sporten onder ouderen in Nederland is koersballen. Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boule en zoals gezegd wordt vooral binnen beoefend. Veel mensen weten niet dat koersbal (in Engeland ook wel Bowls genoemd) een balsport is waarvan de geschiedenis tot wel honderden jaren teruggaat en was destijds vooral in Groot Brittannië populair.Koersbal vereist geen zware inspanning en deze sport kan tot op hoge leeftijd blijven worden gespeeld.
Koersbal is een balspel waarbij gerold wordt met ballen, die een afwijking naar links of rechts hebben. Daardoor is het voor een speler belangrijk om voor het rollen goed na te denken over de koers die de bal zal gaan volgen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doelballetje) te komen. Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen.
Onze vereniging telt een groep enthousiaste koersballers (sters) die om de 14 dagen op woensdagmiddag in Ons Kwartier hun vaardigheden tonen. Kom eens vrijblijvend een keer kijken en naar alle waarschijnlijkheid wordt U door hun geestdrift aangemoedigd om ook mee te doen. Dat kan en wel de eerstvolgende keer op woensdag 5 december, aanvang 13.30 uur. U bent van harte welkom.  Meer info Angeline van Diesen tel 0031 495 591502.

Powered by Blog Grabber