Koningsdag met ’Karel‘ bij De Brasser

Vrijdag 27 april is het weer Koningsdag. Ook dit wil de Brasser niet zomaar voorbij laten gaan. Naast alle activiteiten van het Oranje Comité in het centrum van Budel, zal het in de middag op het terras…Koningsdag met ’Karel‘ bij De Brasser

26-04-2018 11:13 – Ingezonden door Redactie

Vrijdag 27 april is het weer Koningsdag. Ook dit wil de Brasser niet zomaar voorbij laten gaan. Naast alle activiteiten van het Oranje Comité in het centrum van Budel, zal het in de middag op het terras van de Brasser bruisen. Springkussen Bertha 32 zal van stal worden gehaald, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen springen. Zoals u misschien weet is de Brasser dit seizoen begonnen met de verkoop van heerlijk schepijs. Om dit te promoten zal er een wedstrijd worden gehouden voor de kinderen: Wie schept het hoogste ijsje? Kinderen kunnen tussen 14.00 uur en 16.00 uur laten zien wie de beste ijskoning(in) is. Voor de winnaars in diverse leeftijd categorieën zijn er mooie prijzen. Opgeven kan tijdens de middag zelf. In de middag zullen de mensen op het terras van de Brasser worden geëntertaind door de Roosendaalse 6 mans muziekformatie: ‘Karel’.
De basis voor Karel werd in februari 2006 gelegd door gitarist Ton Dekkers en slagwerker Wim Bakkers. Hun eerste cover-repertoire: blues/rock uit de jaren 60/70. Enkele maanden later sloot John Haverkamp zich aan met zijn slaggitaar en in november werd Bas van Wesenbeeck overgehaald de bas ter hand te nemen. Tot die tijd waren vooral de stemmen van John en Ton te horen. Dat veranderde in december 2006 toen de band versterkt werd met het stemgeluid van Ilse Kaiser, wat ervoor zorgde dat ze ineens meer mogelijkheden hadden om verschillende stijlen te spelen. In maart 2008, verliet drummer Wim de groep en werd een vervanger gevonden in de persoon van Patrick Martens. Als laatste werd de ‘man-van-de-knoppen’ Koen van Ginneken gevraagd om het geluid te verrijken met zijn saxofoon. In 2014 nam Helwin Langemaire de stokjes over van Patrick en in 2015 kreeg Astrid Windmeijer de microfoon van Ilse. Doel van Karel: gewoon lekkere muziek maken (covers en eigen muziek) en op zijn tijd een feestje van muziek voorzien.

Repertoire bestaat uit covers van: Lynyrd Skynyrd, JJ Cale, Bottle Rockets, Bruce Springsteen, ZZ Top, Blues Brothers, Elmore James, De Dijk, Shocking Blue, Chuck Berry, Anouk, Rolling Stones, van Dik Hout, Golden Earring, Bryan Ferry, Beatles, Clash, Madness,Romantics, Eric Clapton, 4 none blonds, Kings of Leon. Voorafgaand en in de pauzes van Karel zal niemand minder dan DJ Ganzzz het terras van een heerlijk muziekje voorzien.

Powered by Blog Grabber