Koningsdag: ook volgend jaar weer feest?

Ook Maarheeze staat weer aan de vooravond van Koningsdag 2018, en als de voortekenen niet bedriegen wordt het wederom een mooie en feestelijke editie voor jong en oud, zéker als de weergoden gaan meewerken….Koningsdag: ook volgend jaar weer feest?

26-04-2018 11:17 – Ingezonden door Redactie

Ook Maarheeze staat weer aan de vooravond van Koningsdag 2018, en als de voortekenen niet bedriegen wordt het wederom een mooie en feestelijke editie voor jong en oud, zéker als de weergoden gaan meewerken. Maar als we Koningsdag de komende tijd nét zo willen blijven vieren als we dat in de afgelopen jaren hebben gedaan, dan is er werk aan de winkel!

Met name de laatste jaren is Koningsdag in Maarheeze gegroeid tot een steeds grootschaliger evenement. Dit valt vooral terug te voeren op de samenwerking die werd gezocht met het Maarheezer verenigingsleven, dat hierin een mooie gelegenheid zag om zich te profileren bij met name de basisschooljeugd. Daarnaast breidde het activiteitenprogramma van het Oranjecomité zelf zich steeds verder uit. Het resulteerde in een ochtend die inmiddels door ruim 250 kinderen en hun ouders bezocht wordt. Ook voor de senioren in Marishof worden inmiddels meerdere oranje-getinte activiteiten georganiseerd, die onder de bewoners bijzonder in de smaak vallen. De koppeling aan het middagprogramma’Koningsdag in de Kerkstraat‘ tenslotte, waar m.n. café Borgondia de drijvende kracht achter is, zorgt er voor dat er in Maarheeze op Koningsdag ondertussen voor jong en oud van een volledig en volwaardig dagprogramma sprake is.

Koningsdag wordt voorbereid door Stichting Oranjecomité Maarheeze. Op Koningsdag zelf krijgt het Oranjecomité, dat bestaat uit vijf leden, hulp van een kleine 40 vrijwilligers. Samen met de afgevaardigden van de verenigingen zorgen zij voor een goede begeleiding van de dag. Na een “dienstverband’ van meerdere jaren echter gaf eerder dit jaar een aantal comitéleden aan, het stokje over te willen dragen aan anderen. Doel is om een goede aansluiting te houden bij de doelgroep waarvoor de Koningsdagactiviteiten georganiseerd worden, en nieuwe ideeën en concepten ruim baan te geven. Wie helpt het Oranjecomité om Koningsdag 2019 te organiseren? Ben jij degene die zich herkent in dit doel, de mouwen hiervoor wel wil opstropen, en met frisse ideeën deze dag de komende jaren wil vormgeven? Stuur een mailbericht naar oranjecomitemaarheeze@gmail.com en we nemen – na Koningsdag – contact met je op.

Powered by Blog Grabber