Koninklijke Onderscheidingen brandweer Budel

Op zaterdagavond 27 oktober zijn tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de brandweer, post Budel, vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan leden van de brandweer. Johan Kees, Gert Vlassak, Paul…Koninklijke Onderscheidingen brandweer Budel

08-11-2018 15:28 – Ingezonden door Redactie – Foto Jos Meusen

Op zaterdagavond 27 oktober zijn tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de brandweer, post Budel, vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan leden van de brandweer. Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens werden door burgemeester Henri de Wijkerslooth onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Johan Kees was samen met zijn vriendin Patricia aanwezig op de bindingsavond. Hij was vanaf 1991 tot 2019 lid van de vrijwillige brandweer Cranendonck, post Budel. Johan diende 28 jaar in het korps en bekleedde uiteindelijk de functie van hoofdbrandwacht en brandweerchauffeur. Johan is geen onbekende in de regio. De Bulander is samen met zijn broers eigenaar van de molen ‘Nooit gedagt’ te Budel. De collega’s omschrijven hem als “een rots in de branding voor ons korps”.

Gert Vlassak en zijn vrouw Wendy kwamen samen naar de bindingsavond. Gert was van 1991 tot dit jaar lid van de vrijwillige brandweer Cranendonck, post Budel. Hij was 28 jaar lid en later ook hoofdbrandwacht. De 45-jarige Bulander is zelfstandig ondernemer. Hij is de eigenaar van het loodgieters/installatiebedrijf BVI, een echt familiebedrijf. Hier legt hij ziel en zaligheid in. Als zoon van Francien en Jen Vlassak (ook oud-brandweerman) is Gert Vlassak letterlijk met de brandweer opgegroeid. Wonende tegenover de kazerne in de Molenstraat, kreeg hij van jongs af aan de avonturen van het korps mee. Gert wordt beschreven als “een zeer sociaal betrokken brandweerman”.

Paul Huijers werd door zijn vrouw Marjose vergezeld op de bindingavond. Paul was van 1996 tot en met 2017 lid van de vrijwillige brandweer van Cranendonck, post Budel. Hij was 29 jaar ‘manschap’ en later bevelvoerder. Paul werkt als lasser/constructiebankwerker bij Stevens Lasbedrijf BV.  “Een werklustig en standvastige brandweerman”, zo wordt de 59-jarige Bulander omschreven. “Paul nam vaak het initiatief om nieuwe brandweerlieden het brandweervak te leren. Hij nam hier de tijd voor en was geduldig. Hij genoot als hij zijn kennis en kunde over kon dragen aan de aspiranten”. Dat bleek ook wel uit het feit dat Paul graag hielp met de korpsoefeningen en het mede-organiseren van de AWBC wedstrijd (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité).

Thijs Neeskens was samen met zijn vrouw Rinie naar de avond gekomen. Thijs was vanaf 1987 tot 2019 lid van de vrijwillige brandweer Cranendonck, post Budel. Hij is eigenaar van Fire-tech (Brandbeveiliging). Zijn carrière startte bij de bedrijfsbrandweer van Philips Maarheeze. Hier ontwikkelde Thijs zich van manschap tot bevelvoerder behaalde zelfs de rang van brandmeester. Na 13 jaar bij de bedrijfsbrandweer solliciteerde hij bij het korps van de Budelse brandweer. Daar wordt hij eerst manschap en later bevelvoerder. De 56-jarige brandweerman wordt beschreven als “een ware vakspecialist en vaktechneut.” Dit heeft hij natuurlijk te danken door zijn opgedane kennis bij Philips op het gebied van chemie en binnen zijn eigen onderneming ontwikkelde kennis en kunde op het gebied van hulpverlening. In laatste jaren van zijn carrière werd Thijs leerwerkplek-begeleider om de aspiranten te begeleiden in hun opleidingen. Op die manier hielp hij mee om de volgende generatie brandweerman/vrouw klaar te stomen voor een toekomst in het brandweerkorps. Thijs heeft 31 jaar bij de brandweer gediend, waarvan 18 jaar in het korps Budel.

Foto Jos Meusen

Powered by Blog Grabber