Kortingsbonnen voor sterilisatie huiskatten  

Tussen de vele zwerfkatten die in Limburg ronddwalen, zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan namelijk – net als al haar nakomelingen – vanaf de leeftijd van 5 maanden tot drie nestjes per jaar op de wereld zetten.Kortingsbonnen voor sterilisatie huiskatten  

25-02-2019 15:00 – Ingezonden door Redactie

Tussen de vele zwerfkatten die in Limburg ronddwalen, zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan namelijk – net als al haar nakomelingen – vanaf de leeftijd van 5 maanden tot drie nestjes per jaar op de wereld zetten. De cijfers liegen er dan ook niet om: in de Limburgse asielen kwamen er in 2018 maar liefst 4.000 katten binnen. Om deze toevloed een halt toe te roepen, doet de stad Hamont-Achel net als vorig jaar weer mee aan de Valentijnsactie van de provincie Limburg. Hierbij worden kortingsbonnen uitgedeeld om huiskatten te laten steriliseren.
Je kan de kortingsbonnen vanaf 14 februari bij de milieudienst op het stadhuis afhalen. Deze bonnen ter waarde van € 25 zijn geldig tot en met 30 september 2019. Let wel: per adres kan je maximum 2 bonnen verkrijgen. Wees er snel bij, want op is op!

Om het probleem van zwerfkatten of katten zonder baasje aan te pakken, heeft de stad Hamont-Achel ook een overeenkomst met de vzw Noodasiel Lommel. Zit jij met een zwerfkattenprobleem? Dan kan je dat melden bij de milieudienst. Zij geven deze melding door aan vzw Noodasiel Lommel welke dan ter plaatse komt en de zwerfkatten vangt. Zij castreren of steriliseren de gevangen katten en zetten ze vervolgens opnieuw uit op de plaats waar ze gevonden werden. Ook in de toekomst wordt er verder ingezet op de aanpak van zwerfkatten. Zo leggen onze administratieve diensten zich momenteel toe op het optimaliseren van het zwerfkattenbeleid. Meer info hierover volgt op een later tijdstip.

Powered by Blog Grabber