Kunstproject ‘Intergalactic Ark of Music’

Peltenaar Dries Peeten presenteert zijn nieuw project ‘Intergalactic Ark of Music’. In deze reeks tekeningen stelt Dries zich de hypothetische vraag: wie zou ik meenemen in mijn ‘intergalactische’ ark…Kunstproject ‘Intergalactic Ark of Music’

06-02-2019 22:11 – Ingezonden door Redactie

Peltenaar Dries Peeten presenteert zijn nieuw project ‘Intergalactic Ark of Music’. In deze reeks tekeningen stelt Dries zich de hypothetische vraag: wie zou ik meenemen in mijn ‘intergalactische’ ark mocht onze planeet op een apocalyps afstevenen? Welke artiesten maakten onmiskenbaar een grote indruk? Ik laat ze een plaats innemen in mijn ruimteschip, klaar voor een interstellaire overlevingstocht met onbestemd einddoel.
Met subtiele lijnen op zachtkleurige achtergronden tekent Dries muzikanten die, naast het drukken van hun stempel in de muziekwereld, een onuitwisbare indruk nalaten op het podium. Geen van allen zijn ze te vangen in één pose, maar Dries beeldt hen af in een iconische houding die voor eeuwig op ons netvlies gebrand staat, als een sterrenbeeld aan de hemel. Dries: “Mijn ark is grenzeloos: artiesten over alle genres heen hebben er hun plaats. Met als rode draad een indrukwekkende podium présence en een sterke muzikale identiteit.”  Wie de reeks wil volgen kan terecht op Facebook en Instagram onder de naam @driespeeten.

Powered by Blog Grabber