Laat jouw stem horen in onze adviesraden

Zit je niet in de politiek, maar wil je wel graag jouw stem laten horen en mee nadenken over de toekomst van Hamont-Achel? Dan is een zetel in jeugdraad, cultuurraad, sportraad of seniorenraad misschien wel iets voor jou. Bij deze adviesraden kan je namelijk terecht met ideeën, voorstellen, oplossingen……Laat jouw stem horen in onze adviesraden

16-12-2018 15:42 – Ingezonden door Redactie

Zit je niet in de politiek, maar wil je wel graag jouw stem laten horen en mee nadenken over de toekomst van Hamont-Achel? Dan is een zetel in jeugdraad, cultuurraad, sportraad of seniorenraad misschien wel iets voor jou. Bij deze adviesraden kan je namelijk terecht met ideeën, voorstellen, oplossingen… voor allerhande onderwerpen. Het stadsbestuur laat zich langs deze weg graag adviseren.

Ben jij gebeten door het cultuurbeestje en wil je graag meedenken over optredens, amateurkunsten, erfgoed… of misschien zelfs een handje helpen in de praktijk? Dan zit je bij deze adviesraad als gebeiteld. De cultuurraad staat onder andere in voor evenementen zoals Botert ’t Nog?, Bokes in het Park, Cultuurprijzen Hamont-Achel…

Maak je deel uit van een jeugdvereniging of ben je gewoon een geïnteresseerde jongere die wil meebouwen aan een mooi jeugdbeleid? Stel je dan zeker kandidaat voor de jeugdraad. Op deze manier kan je meedenken, ga je mee in overleg en krijg je inspraak. Naast denkers zijn ook doeners van harte welkom. De jeugdraad was de afgelopen jaren onder andere (mede)organisator van Nacht van de Jeugd, Buitenspeeldag, Fata Morgana…

De seniorenraad bevordert informatie, overleg, samenwerking en coördinatie binnen de seniorenwerking. Deze raad is daarom op zoek naar geïnteresseerde senioren uit Hamont-Achel, ongeacht of deze zijn aangesloten bij een vereniging. Op deze manier kan ook jij een bijdrage leveren aan de uitbouw van het seniorenbeleid.

De raad bij uitstek voor alle sportkenners en –liefhebbers is de sportraad. Aangevuld met deskundigen is deze raad samengesteld uit vertegenwoordigers van de Hamont-Achelse sportclubs en andere organisaties die sportactiviteiten organiseren. Al durft de sportraad zelf ook wel eens iets te organiseren of ondersteunen. Denk maar aan de Kampioenenhulde, de Teutenbosloop, Sportkicks…

Lijkt een zetel in een adviesraad iets voor jou? Stel je dan kandidaat uiterlijk 15 januari 2019. Dit doe je door contact op te nemen met het UiTpunt Hamont-Achel via 011 51 05 02 of uitpunt@hamont-achel.be. Langs deze weg kan je ook meer informatie opvragen.

Powered by Blog Grabber