Laatste keer Once in a Blue Moon

Op zondag 2 september is het tijd voor Once in a Blue Moon 11. De aanvang is om 11.00 uur in de zaalkerk te Budel (Dr. Ant. Mathijsenstraat 7).Laatste keer Once in a Blue Moon

02-09-2018 08:55 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 2 september is het tijd voor Once in a Blue Moon 11. De aanvang is om 11.00 uur in de zaalkerk te Budel (Dr. Ant. Mathijsenstraat 7). Deze keer komt het R- Rated Trio, bestaande uit Alexandria Schultz, Eduardo Diez García en Ian Richter langs. Het R – Rated Trio is opgericht in 2016 als projectensemble terwijl Alexandria Schultz (piano), Eduardo Diez García (viool) en Ian Richter (saxofoon) studeerden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor de concertseizoenen 2017 – 2019 crëeerde en verfijnde het trio de serie “Homelands”, een programma van door Americana beïnvloede muziek, met Spaanse muzikale invloeden en recente werken van Belgische en Nederlandse componisten, waaronder Remy Alexander’s “Playground”.
Voor Once in a Blue Moon laten ze hun favoriete hoeken zien van het moderne repertoire.
In de rubriek Kunstenaarsboeken komt Agnieszka Ziemiszewska aan bod. Ze heeft verschillende onderscheidingen gekregen, waaronder de Platinum Award (Creativity Annual Awards) in de VS en de Grand Prix van de Poolse Poster Biënnale. De Muzikale verrekijker richt zich deze keer op Ernst Bonis over Winne Clement. Winne Clement, een autodidact met wereldfaam, is vooral gespecialiseerd in de fujara. Dat is een fluit die tot twee meter lang is en oorspronkelijk uit Slovakije komt. Een van zijn instrumenten is – puur voor de klank – bijvoorbeeld gebruikt in de film Dracula Untold van de regisseur Gary Shore. Ook is er de première van de korte documentaire film: Once in a Blue Moon. De korte filmdocumentaire Once in a Blue Moon gaat in première tijdens deze 11e editie. Deze nieuwste film van Rudi Klumpkes – KINO geeft een impressie van de artiesten die tijdens de eerste tien edities van Once in a Blue Moon hebben opgetreden in de Zaalkerk van Budel. Klumpkes nam een jaar lang alle edities van Once in a Blue Moon met zijn camera’s op en monteerde de beelden tot een geheel. Het is een prachtig tijdsdocument waarin muziekculturen elkaar afwisselen en versterken. Het optreden begint om 11.00 uur en wordt onderbroken door een pauze zodat publiek en artiesten onderling kennis kunnen. Het optreden eindigt om 13.00 uur, waarna men nog even kan nagenieten met een drankje en een versnapering, verzorgd door het AZC Cranendonck, de initiatiefnemer van dit event op de eerste zondag van de maand. Gastheer Jan Doms presenteert het programma. Dit is de laatste editie van de programmareeks Once in a Blue Moon. COA heeft daartoe besloten omdat men van mening is: “Once in a Blue Moon draagt niet bij aan de doelstellingen van het COA”. De organisatoren, kunstenaars, musici en bezoekers, waaronder vluchtelingen van het AZC Cranendonck, betreuren deze beslissing van het COA, vooral om dat daarmee deze bezielende schakel tussen vluchtelingen en onze maatschappij verloren gaat. Aan de Zaalkerk Budel als oase voor alle culturen, komt dus na een boeiend begin een einde. Voor meer informatie: Jan Doms (jandoms@lefdynamics.nl of 0031 6 53535536).

Powered by Blog Grabber