Ledub D1 wint van VC Olympia D1

Een nét geen derby tegen de dames uit Panningen, op ongeveer 30 km van Budel vandaan maar ‘Limburg’ against ‘Brabant’. Een team dat vorig jaar is gepromoveerd naar de 1e divisie en het tot nu toe helemaal…Ledub D1 wint van VC Olympia D1

07-12-2018 15:05 – Ingezonden door Sara Voskuilen

Een nét geen derby tegen de dames uit Panningen, op ongeveer 30 km van Budel vandaan maar ‘Limburg’ against ‘Brabant’. Een team dat vorig jaar is gepromoveerd naar de 1e divisie en het tot nu toe helemaal niet slecht doet en met 18 punten uit 6 wedstrijden toch hier en daar al de nodige punten heeft gepakt. Op deze eerste dag van December 2018 klonk om 17.00 stipt (iets later wellicht door de thriller die dames 2 met 3-2 wist te winnen) het startsignaal.
Set voor set gaan voor de winst was het plan. De eerste set ging Olympia vol goede moed van start. Bij Budel lukte het niet om stabiel genoeg te spelen. Er werden aanvallend veel onnodige fouten gemaakt. De pass en verdediging waren niet verkeerd, maar vooral blokkerend en aanvallend lieten we veel liggen deze set. Dit resulteerde erin dat Olympia goed in haar spel kwam. Zij speelden vrijuit, degelijk en maakten veel minder fouten. Ledûb kwam deze set niet boven de 18 punten uit.
Volleybal is een dynamisch spel, en de ene set is de andere niet. Zoals ze in het oost’n zeggen: ‘t kan vriez’n en het kan dooi’n, en met dat in ons achterhoofd begonnen we met set nummer 2. Dat volleybal alle kanten op kan gaan bleek: deze set was het tegenover gestelde van de opening. Er werd goed geserveerd, Olympia kwam hierdoor niet in haar aanvalsspel en mede hierdoor konden er enkele mooie blokpunten op naam van Ledûb worden geschreven. Het motortje was warm, er werden minder fouten gemaakt en er werd gewonnen: 25-14.
En door. Op naar zoveel mogelijk punten in eigen huis houden. Want die punten zijn toch nodig om aansluiting te blijven houden met de top van de eerste divisie. In deze set werden er in een aantal lange rally’s op onmogelijke wijze ballen maar nét van de grond gehouden. Het was een gemiddelde van set 1 en 2 qua resultaat, waarin er een serietje voor en een serietje tegen kwam, met een nette 25-20 als resultaat.
Set nummer 4 probeerden we met man en macht het niveau van set 2 en 3 vast te houden. De dames van Olympia bleven er voor gaan en de gehele set ging vrij gelijk op. Er slopen aan Budelse kant weer meer foutjes in en tegen het eind van de set keken we daardoor zelfs tegen een 20-21 achterstand aan. Door een dubbele wissel met een zeer sterk invallende Saskia en Nikki en een goede servicereeks van Martine werd deze set na een spannende slotfase met 25-22 binnengehaald. Hiermee zette Ledûb met 3-1 de 7e winstpartij op een rij op de teller.
Al met al niet de beste, maar ook zeker niet de slechtste wedstrijd tot nu toe. Olympia liet zich van een sterke kant zien met vooral een erg sterke start. En de dieselmotor van Budel was net op tijd opgewarmd om de reeks aan zegen niet te doorbreken. Na de wedstrijd was er ruimte voor gedichten, cadeaus en héél veel eten. En dat maakte de avond méér dan geslaagd.
De aankomende 2 zaterdagen spelen wij tegen Stravoc in Stramproij en tegen Sliedrecht in Budel. Het beloven met weer een ‘bijna derby’ én een wedstrijd tegen de huidige nummer 2 wedstrijden te worden die de moeite waard zijn om te aanschouwen. Wij gaan onze beste beentjes voortzetten, zijn jullie er bij? 🙂

Powered by Blog Grabber