Lentekriebels bij tuincentrum ’t Tunnelke

Mensen met lentekriebels komen volgende week helemaal aan hun trekken bij ’t Tunnelke. Het tuincentrum aan de Witvennenweg in Weert wordt dan drie dagen lang omgetoverd in een bloemenzee. Dit vanwege de jaarlijkse geraniummarkt, die wordt gehouden van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 mei.Lentekriebels bij tuincentrum ’t Tunnelke

29-04-2018 14:36 – Ingezonden door Redactie

Mensen met lentekriebels komen volgende week helemaal aan hun trekken bij ’t Tunnelke. Het tuincentrum aan de Witvennenweg in Weert wordt dan drie dagen lang omgetoverd in een bloemenzee. Dit vanwege de jaarlijkse geraniummarkt, die wordt gehouden van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 mei.

Hoveniersbedrijf en tuincentrum ’t Tunnelke bestaat dertig jaar. De huidige eigenaar, Leon Moonen, ging er in 1991 aan de slag. Samen met zijn broer Jack († 2016) nam hij het bedrijf in 1999 over.
Het tuincentrum in Weert staat bekend om zijn grote assortiment perkplanten, waaronder veel zomerbloeiers. “Hoge ogen gooien we onder meer met onze gemixte hangpotten. Een andere hardloper, die het dit jaar heel erg goed doet, is siergras”, weet Leon.
Er is verder een ruim aanbod aan onder andere bloemen, heesters, laan- en leibomen. Ook fruit-, palm- en olijfbomen zijn verkrijgbaar bij ‘t Tunnelke.
Leon. “Ons ruime assortiment van vaste planten omvat meer dan 300 verschillende soorten.” Hij geeft aan dat 90 procent van het plantgoed rechtstreeks bij kwekers in de wijde regio wordt ingekocht. “Als er toch iets is wat we niet op voorraad hebben, kan dit altijd worden besteld en wordt het zo snel mogelijk geleverd aan de klanten. Hieruit bestaat ook voor een flink stuk de uitdaging van mijn werk. Ik probeer bij elkaar te krijgen wat de klant wil. Dit alles voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Als dat lukt is mijn missie geslaagd.”
“Wat mensen vaak echter niet beseffen is dat we afhankelijk zijn van een product dat moet groeien. We kunnen het niet zomaar even maken. Ik raad mensen ook altijd aan om naar een erkend tuincentrum te gaan. Je koopt je snijworst toch ook niet bij een bouwmarkt.”
De geraniummarkt, die op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 mei bij tuincentrum ’t Tunnelke wordt gehouden, is voor veel klanten een begrip, aldus Leon: “Ik denk dat de markt al bijna 25 jaar bestaat.” De markt gaat op donderdag en vrijdag door van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Ook voor onder meer potterie, graszoden en bemesting biedt ’t Tunnelke uitkomst. Leon verricht daarnaast kleine hovenierswerkzaamheden, zoals snoeibeurten, het leggen van graszoden, maar ook de complete aanleg van een tuin, zowel bij particulieren als bedrijven.

Hoveniersbedrijf en tuincentrum ’t Tunnelke ligt aan de Witvennenweg in Weert. Het tuincentrum is van dinsdag tot en met vrijdag telkens geopend van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Voor nadere informatie: tel. 0031(0)495 539466 of zie Facebook.

Powered by Blog Grabber