Lexke strikt Arian Compen voor oudejaarsconference

In de laatste dagen van 2018 speelt Arian Compen minimaal twee keer in Lexke Theatercafé de Cranendonckse oudejaarsconference. Tijdens de traditionele perspresentatie vorige week in gemeenschapshuis De…Lexke strikt Arian Compen voor oudejaarsconference

18-11-2018 19:51 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto Jos Meusen

In de laatste dagen van 2018 speelt Arian Compen minimaal twee keer in Lexke Theatercafé de Cranendonckse oudejaarsconference. Tijdens de traditionele perspresentatie vorige week in gemeenschapshuis De Borgh gaf de aankomend conferencier alvast een klein voerproefje van de veelal droge humor die het publiek eind december van hem kan verwachten.

Compen treedt in de voetsporen van onder anderen Jac Kuppens, Boy Jansen en Johan Gerlag. Net als zijn voorgangers kan de conferencier uit Soerendonk buigen op een rijke ervaring als tonprater. Maar ook buiten de carnavalston is zijn humor gekend. In 2015 stond Compen al eens met een programma in Lexke Theatercafé. Hij toert niet alleen door de regio. Ook in België en de Randstad staat Compen regelmatig op de planken. De Soerendonkse ondernemer is van vele markten thuis. Hij kan onder meer worden ingehuurd als tonprater, veilingmeester, dagvoorzitter, tekstschrijver, columnist en stand-up comedian. De oudejaarsconference is echter een geheel nieuwe discipline voor de Soerendonker. Het is een leuke uitdaging, aldus Compen: “Ik wil alles proberen. En dit is iets wat ik nog nooit heb gedaan.” Met een gezonde spanning kijkt hij uit naar de voorstellingen. Compen: “Ik ben nog altijd gespannen voor een optreden. Dat moet ook, het is een teken dat je je publiek serieus neemt.”

Het schrijfproces voor de cabaretvoorstelling is inmiddels in volle gang. Ter inspiratie raadpleegde Compen diverse kranten, weekbladen én Google Alerts. “Als je bij Google Alerts G
astel invoert, dan ontvang je ook al het nieuws over Oud-Gastel, dus het kan zijn dat er in de oudejaarsconference grappen tussen zitten die op Roosendaal betrekking hebben”, grapt Compen.
Pas over een paar weken worden de puntjes op de i gezet. Compen: “Wat nu heel belangrijk lijkt, kan dan ineens veel minder interessant zijn.”

Hij wil nog niet veel loslaten over de voorstelling. Eigenlijk alleen de naam: ‘Wissichallang!’. “Wat ik ga vertellen weten de mensen namelijk allang. Wat ik doe is gewoon een beetje het nieuws herkauwen”, grinnikt Compen.

Wat hij wel alvast wil verklappen is dat burgerparticipatie een prominente rol in zijn oudejaarsconference speelt. Compen: “Er is veel interactie. Een avond als deze maak je namelijk nooit alleen. Het wordt pas een geweldige voorstelling als iedereen meedoet.” Er zit ook zeker een boodschap in de voorstelling, aldus Compen: “Ik ben alleen heel erg benieuwd of mensen die kunnen ontdekken.” Ook typetjes zullen niet ontbreken in de oudejaarsconference.

Compen staat te boek als een Soerendonker in hart en nieren. “Het is echter niet alleen Soerendonk wat de klok slaat, de voorstelling is heel breed. Heel de gemeente Cranendonck komt aan bod”, zegt Compen, die zijn oudejaarsconference in het ‘Zurriks’ voor het voetlicht brengt.

Kaarten voor de oudejaarsconference gaan op maandag 19 november vanaf 20.00 uur in de verkoop bij gemeenschapshuis De Borgh. Kaarten kosten 15,- euro. Ze kunnen ook worden besteld via www.lexke.nl.

Powered by Blog Grabber