Lezing: Diep in Congo

Op woensdag 17 oktober 2018 geven Robert Medaer en André Spaas tekst en uitleg bij het boek ‘Diep in Congo. Hoop voor Kahemba’ in de bibliotheek van Hamont.Lezing: Diep in Congo

15-10-2018 11:12 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 17 oktober 2018 geven Robert Medaer en André Spaas tekst en uitleg bij het boek ‘Diep in Congo. Hoop voor Kahemba’ in de bibliotheek van Hamont. Beiden bezochten Kahemba meermaals en zetten er een ondersteuningsproject voor de lokale bevolking op poten. Ook de ervaringen die zij zelf op deden in Congo komen aan bod. Vijftig jaar na de onafhankelijkheid van Congo ontdekt dokter Robert Medaer in de stad Kahemba het bestaan van een nog onbekende ziekte, Konzo. Het gaat om een Afrikaanse vorm van MS, een aandoening van het centraal zenuwstelsel met vooral loopmoeilijkheden als gevolg. De behandeling ervan is echter onbestaande. De helft van de kinderen sterft er voor hun vijfde levensjaar. Samen met de vzw Lidwina streeft dokter Medaer met het project ‘Konzo in Kahemba’ naar betere medische verzorging voor deze ziekte. In februari 2018 verscheen bij uitgeverij Lannoo het boek ‘Diep in Congo. Hoop voor Kahemba’. Een pakkende fotografische impressie van het leven en de bevolking van de Congolese stad.De lezing start om 20.00u en is volledig gratis.

Powered by Blog Grabber