Lezing erfgoed Cranendonck

Op dinsdag 17 april om 20.00 uur spreekt drs. Ria Berkvens op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ in zaal ‘Bellevue’ in Budel ‘Over oud en nieuw erfgoed in Cranendonck. Erfgoedkaarten en recent archeologisch onderzoek in Budel en omgeving.Lezing erfgoed Cranendonck

16-04-2018 21:10 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 17 april om 20.00 uur spreekt drs. Ria Berkvens op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ in zaal ‘Bellevue’ in Budel ‘Over oud en nieuw erfgoed in Cranendonck. Erfgoedkaarten en recent archeologisch onderzoek in Budel en omgeving.

In 2014 en 2017 zijn achtereenvolgens de archeologie – en erfgoedkaart van de gemeente Cranendonck vernieuwd. Hiermee kan de gemeente haar erfgoed een betere bescherming bieden maar er bovenal inspiratie uithalen voor de toekomst. Op deze avond zal de rijkdom van Cranendonck aan de hand van deze kaarten die toegankelijk zijn via internet (https://atlas.odzob.nl/erfgoed/) toegelicht worden. Er komt echter elk jaar ‘nieuw’ erfgoed bij doordat er sinds de invoering van de Wet op de Archeologische Monumentenzorg in 2007 flink wat archeologische onderzoeken hebben plaatsgevonden. Onder andere bij de Duitse School in Budel en de Pompers in Soerendonk zijn grote opgravingen uitgevoerd. Wat hebben deze vondsten aan nieuwe inzichten over ons verleden opgeleverd? Drs. Ria Berkvens zal het ons deze avond toelichten. De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,50.

Powered by Blog Grabber