Lezing Frans Weekers over ‘een leven ín- en ná de politiek’.

Op uitnodiging van de jubileumcommissie ’50 jaar Philips van Horne’ geeft oud-leerling Mr. Drs. Frans Weekers (51), bewindvoerder van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, speciaal vertegenwoordiger…Lezing Frans Weekers over ‘een leven ín- en ná de politiek’.

13-12-2018 15:36 – Ingezonden door Redactie

Op uitnodiging van de jubileumcommissie ’50 jaar Philips van Horne’ geeft oud-leerling Mr. Drs. Frans Weekers (51), bewindvoerder van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, speciaal vertegenwoordiger Wederopbouw St. Maarten en oud-staatssecretaris Financiën op vrijdag 14 december in Theater de Huiskamer (Raphaelpad / Wilhelminasingel 10b) een lezing met als thema‘een leven ín- en ná de politiek’. Frans Weekers zal ook ingaan op zijn schooltijd op de Philips van Horne, gemaakte keuzes, inspirerende mensen in zijn omgeving en zijn politieke hoogte- en dieptepunten.
Het is inmiddels de laatste lezing in een serie van zes presentaties van oud – Philips van Horne leerlingen. Eerder werden er al onder grote belangstelling lezingen gegeven door de oud-leerlingen Peter Terium, Yasin Temel, Adriana Esmeijer, Yanick Douven & Lars Mennen en Bart Verspagen.
Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nlof, indien plaats, te koop aan de dagkassa.
Vanaf ca. 21.00 uur is er ruimte voor het stellen van vragen.
Na afloop is er in het Theatercafé, om 21.30 uur, een gezellige nazit met livemuziek van de voormalige Van Horne Pop winnaar, de rhytm&blues groep, ‘Route 66’.

Over Frans Weekers
Na het behalen van zijn vwo-diploma op de Philips van Horne ging Weekers van 1987 tot 1993 economie, econometrieen rechten studeren aan de VU in Amsterdam. Van jongs af aan had de jonge Frans al interesse in de politiek. Vader en grootvader waren immers al jaren actief in de Weerter politiek en het was dus niet vreemd dat Weekers eveneens snel politiek actief werd. Hij was van 1 april 1993 tot 1 augustus 1994 medewerker van het toenmalig Tweede Kamerlid Jos van Reyenvan 1994 tot 2003 namens de VVD lid van de Gemeenteraad in Weert. Van 1994 tot 1998 werkte Frans ook als advocaat en procureur in Weert, totdat hij in 1998 gekozen werd in de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD. Zijn carrière in de landelijke politiek was begonnen.  Met enkele onderbrekingen was Weekers namens de fractie van de VVD o.a. woordvoerder van justitie en terrorismebestrijding en hield hij zich bezig met vraagstukken op het gebied van medische ethiek.
Van 14 oktober 2010 tot 30 januari 2014 was Frans Weekers staatssecretaris van Financiën voor onder meer fiscale zaken, eerst in het kabinet-Rutte I en van 5 november 2012 tot 30 januari 2014 in het kabinet-Rutte II. Hij trad af na ernstige kritiek van de Tweede Kamer op zijn beleid om de problemen bij de belastingdienstop te lossen. Na zijn aftreden werd Frans Weekers benoemd tot de waarnemend burgemeester van Heerlenen vervolgens tot waarnemend burgemeester van Beek.
In 2016 volgde een aanstelling tot bewindvoerder van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en in 2018 werd hij ook nog eens benoemd tot speciaal vertegenwoordiger ‘Wederopbouw St. Maarten’.

Powered by Blog Grabber