Lezing: ik ben (het) zo moe

Over burn-outs (en bore-outs) is al veel gezegd en geschreven. En toch bestaan hierover nog heel wat misverstanden. Het is een probleem dat volgens Hilde Mariën beter bespreekbaar is, maar tegelijkertijd…Lezing: ik ben (het) zo moe

25-09-2018 16:12 – Ingezonden door Redactie

Over burn-outs (en bore-outs) is al veel gezegd en geschreven. En toch bestaan hierover nog heel wat misverstanden. Het is een probleem dat volgens Hilde Mariën beter bespreekbaar is, maar tegelijkertijd nog steeds niet altijd goed begrepen wordt. Midden in de Week van de Geestelijke Gezondheid geeft ze tijdens haar lezing ‘Ik ben (het) zo moe’ – gebaseerd op haar gelijknamige boek – meer inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen van burn-out en bore-out.

Hilde Mariën is een coach, spreker en opleider gespecialiseerd in stress en veerkracht. Burn-out, keuzestress en zelfbeeld zijn enkele van de thema’s waarin ze zich verdiept en waarmee iedereen bij haar terecht kan. Tijdens haar lezing zal Hilde niet alleen meer inzicht geven in de problematiek, maar ook tools aanreiken op vlak van herkenning en preventie. De verschijnselen van een burn- en bore-out komen immers niet uit de lucht vallen, ze hebben een lange aanloop. Preventie en tijdig ingrijpen door zowel werknemers als werkgever is heel belangrijk. Daarom geeft Hilde tips en tricks om signalen te herkennen en somt ze diverse acties op die je kunt ondernemen om deze tegen te gaan.

De lezing ‘Ik ben (het) zo moe’ wordt georganiseerd door het OCMW en de bibliotheek van Hamont-Achel en gaat door op woensdag 3 oktober 2018 om 20.15 uur in de bibliotheek van Hamont. Info en tickets via www.hamont-achel.be/aha.  

Powered by Blog Grabber