Lezing IVN Cranendonck

Op dinsdag 16 april om 20.00 uur organiseert IVN Cranendonck een lezing over ‘Wilde bloemen en planten langs onze eigen wegen, paden en akkers’. Toon van Seggelen, natuurgids en wandelgids van ons IVN heeft zich de laatste jaren heel intensief verdiept in wilde planten. De Flora van Nederland heeft deze…Lezing IVN Cranendonck

09-04-2019 12:01 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 16 april om 20.00 uur organiseert IVN Cranendonck een lezing over ‘Wilde bloemen en planten langs onze eigen wegen, paden en akkers’. Toon van Seggelen, natuurgids en wandelgids van ons IVN heeft zich de laatste jaren heel intensief verdiept in wilde planten. De Flora van Nederland heeft deze planten gerangschikt in families. Planten hebben een Nederlandse naam gekregen. 300 miljoen jaren geleden zijn alle planten en bomen ontstaan vanuit de sporenplanten. Hoe heeft deze  evolutie zich ontwikkeld?
Wat zijn de bijzonderheden en kenmerken van allerlei planten: zijn ze giftig, zijn ze eetbaar,  worden ze door insecten bezocht en waarom. Deze en andere vragen kunnen we met Toon bespreken. Toon illustreert zijn verhaal met zelfgemaakte foto’s.  Voor iedereen die iets meer wil weten over bloemen en planten zal dit een leuke en informatieve avond zijn.
Alle belangstellenden zijn welkom, er is geen entree. Locatie IVN Cranendonck Hoge weg 1a 6026 RW Maarheeze. Graag aanmelden bij: mariaalders05@gmail.com of via tel: 0031 495-591973.

Powered by Blog Grabber