Lezing te Geldrop: AD(H)D

Op woensdag 24 oktober vindt in de Bibliotheek Geldrop aan de Heuvel 94 een lezing plaats over AD(H)D en andere psychologische problemen. Dokter An van Veen (arts)Lezing te Geldrop: AD(H)D

10-10-2018 12:13 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 24 oktober vindt in de Bibliotheek Geldrop aan de Heuvel 94 een lezing plaats over AD(H)D en andere psychologische problemen. Dokter An van Veen (arts)
en Michael van Gils (therapeut) zullen dan de sprekers zijn. Tijdens deze lezing gaan ze het niet alleen hebben over AD(H)D maar ook over verwante psychologische problemen en de natuurlijke integrale aanpak.
Wanneer een kind de diagnose ADHD krijgt opgeplakt is er een grote kans dat hij/zij deze stoornis niet heeft. Een Zwitsers onderzoek wees dit uit dat wellicht 75% van de diagnoses niet juist zijn. Met name bij jongens wordt de diagnose nogal eens onterecht gesteld.
Wanneer er sprake is van ADHD en medicatie wordt gegeven is er helaas geen oog voor de oorzaak van ADHD. De nadelen ervan zijn dat ADHD-medicatie na gemiddeld twee tot drie jaar is uitgewerkt, de lange termijn gevolgen onbekend zijn en dat de oorzaak niet wordt aangepakt.
In vergelijking met zo’n 20 jaar geleden nemen het aantal kinderen met ADHD en andere psychologische aandoeningen toe. Steeds meer onderzoekers komen tot de conclusie dat voeding en leefstijl daar een belangrijke rol in spelen. Zelfs de voeding en leefstijl van de ouders vóór de geboorte kunnen daar aan bijdragen (Epi-genetica).
Twee stoffen spelen een centrale rol bij deze toename van deze klachten. Dit zijn exorfines en het enzym DPP-IV. Via de darmen en het endorfinesysteem hebben beide een werking op het afweersysteem, alleen tegengesteld. Exorfines remmen de afweer. Het DPP-IV-enzym bevordert de afweer. Kinderen met eerdergenoemde aandoeningen hebben hoge waarden aan exorfines in het lichaam en een lage activiteit van het enzym DPP-IV.
Daarnaast speelt een rol, dat ons milieu belast is met een toenemend aantal gifstoffen, waaraan onze kinderen blootgesteld worden vanaf het prille begin. Bewustzijn hierover, leefstijlveranderingen, voedingsaanpassingen en ontgiften is een onderdeel van de integrale aanpak bij A(D)HD en aanverwante stoornissen. De lezing begint om 19.00 uur, de zaal is open om 18.45 uur. De kosten zijn € 5,- (p.p) Voor meer informatie en inschrijven: www.beterkliniek.nl (item lezingen)

Powered by Blog Grabber