Lezing ‘Wat is Wijsheid?’ in Bibliotheek Valkenswaard

De eerste helft van april staat in Nederland in het teken van De Week van de Klassieken.Lezing ‘Wat is Wijsheid?’ in Bibliotheek Valkenswaard

30-03-2019 10:26 – Ingezonden door Redactie

De eerste helft van april staat in Nederland in het teken van De Week van de Klassieken. Daarom organiseert de Bibliotheek Valkenswaard op woensdag 3 april de lezing ‘Wat is Wijsheid?’. Van19.30 tot 21.00 uur bent u welkom om samen met Eric Peeters de wereld van de filosofie in te duiken.

De lezing geeft een sprankelende inleiding in de filosofie: wat is het eigenlijk? Wie was Socrates en was hij wijs? Wat heeft Socrates te maken met creativiteit en persoonlijk leiderschap? Wat hebben we 2500 jaar later nog aan die oude intellectuele reuzen zoals Socrates, Plato en Aristoteles? Meer dan je denkt! En vooral meer als je denkt…
Eric Peeters
Eric heeft zich in zijn werkzame leven vooral bezighouden met de mens en zijn werk. Onder meer als arbeidsbemiddelaar, re-integratie specialist, arbeidsdeskundige en beleidsadviseur. Hier kreeg hij te maken met mensen die door lichamelijke of psychische klachten niet meer instaat waren hun oude werk te doen. In die tijd (die jaren 90 en 00) was maar liefst een derde deel van de uitval gebaseerd op psychische klachten; spanningsklachten. Vaak zag hij in die lastige trajecten dat wanneer alle houvast werd losgelaten, de bodem werd aangeraakt, we opeens in staat zijn na te denken over ‘hoe te leven’, terug te kijken. Maar het is natuurlijk jammer, en ook niet per se nodig, dat daar zo’n life-event voor nodig is. Waarom zouden we dat niet gewoon doen wanneer we nog lekker in ons vel zitten?

Inmiddels werkt Eric als zelfstandige en geeft hij inspirerende verhalen een podium; als spreker, verhalenmaker, trainer en videoproducent. Eric schrijft nu een boek over ‘worden wie je bent’, (kan dat?). En de zin (in) van ons werk in ons leven. Zijn leven lang verdiept hij zich al in het denkwerk van grote denkers over hoe we het best het goede leven kunnen leven. Een deel van dat boek gaat over het belang van filosofie. Dit deel, waarin hij stilstaat bij de vraag wat het eigenlijk is, wat we eraan hebben, staat centraal in deze lezing.
Filosofie voor mensen die hier geen academische carrière of studie aan hebben gewijd, maar wel gewoon hun leven leiden inclusief de mooie en scherpe randjes door de bestaansonzekerheid die het leven nu eenmaal kent.
Tickets voor deze lezing zijn te koop via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl Voor bibliotheekleden kost een kaartje 4,50 euro en niet-bibliotheekleden betalen 5,00 euro. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de balie van de Bibliotheek Budel of Maarheeze.  

Powered by Blog Grabber