Libra R&A eerste zorginstelling in Eindhoven met zilveren milieuthermometer

Libra Revalidatie & Audiologie is de eerste zorginstelling in Eindhoven die het zilveren keurmerk van de ‘milieuthermometer zorg’ heeft ontvangen. In Brabant is Libra, na het ETZ ziekenhuis (locatie Elizabeth)…Libra R&A eerste zorginstelling in Eindhoven met zilveren milieuthermometer

26-12-2018 12:29 – Ingezonden door Redactie

Libra Revalidatie & Audiologie is de eerste zorginstelling in Eindhoven die het zilveren keurmerk van de ‘milieuthermometer zorg’ heeft ontvangen. In Brabant is Libra, na het ETZ ziekenhuis (locatie Elizabeth) in Tilburg, de tweede zorginstelling met het zilveren keurmerk. Jan van der Meer, wethouder van duurzaamheid en openbare ruimte van de gemeente Eindhoven reikte het certificaat uit.
Het certificaat past uitstekend in het streven van Libra naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en om haar activiteiten voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar te maken.

Vorig jaar haalde Libra het bronzen keurmerk. Deze staat voor meer doen dan alleen het voldoen aan de milieuwetgeving. Het zilveren niveau gaat weer een stap verder en neemt het thema duurzaam inkopen mee. Volgend jaar gaat Libra voor het gouden keurmerk: dan is ook duurzaam bouwen een onderdeel. Het gouden niveau is gekoppeld aan het officiële nationale Milieukeur keurmerk.

Op 10 oktober tekende Libra R&A de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’. Met deze Green Deal maken 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. Naast de landelijke Green Deal is Libra aangesloten bij de regionale Green Deals van de Gemeente Eindhoven en het Hart van Brabant. De partijen bij de regionale Green Deals hebben met elkaar afgesproken dat zij binnen drie jaar minimaal het bronzen certificaat hebben behaald.

Door de Milieuthermometer Zorginstellingen en Ziekenhuizen kan een ziekenhuis of zorginstelling haar duurzaamheidsprestatie en milieuzorg zichtbaar maken en aantoonbaar verbeteren. Die duurzame bedrijfsvoering is belangrijk voor zorginkopers, zorgverzekeraars, personeel, patiënten, bezoekers en anderen. Met het certificaat onderscheidt een instelling zich en kan deze voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid vanuit de markt.
https://www.milieukeur.nl/407/factsheets/milieuthermometer-zorginstellingen-en-ziekenhuizen.html

Powered by Blog Grabber