Licentieaanvraag AVOC Achel goedgekeurd Ongeslagen kampioen Achel promoveert naar Liga A

De Limburgse heren van volleybalclub AVOC Achel treden vanaf volgend seizoen aan in de hoogste klasse. De Euromillions Volleyleague keurde de licentieaanvraag goed van de ongeslagen kampioen uit Liga B.  Dit weekend werd de Noord-Limburgse herenploeg AVOC Achel officieel kampioen in Liga B. Dat was niet…Licentieaanvraag AVOC Achel goedgekeurd Ongeslagen kampioen Achel promoveert naar Liga A

04-05-2018 18:18 – Ingezonden door Redactie

De Limburgse heren van volleybalclub AVOC Achel treden vanaf volgend seizoen aan in de hoogste klasse. De Euromillions Volleyleague keurde de licentieaanvraag goed van de ongeslagen kampioen uit Liga B.  Dit weekend werd de Noord-Limburgse herenploeg AVOC Achel officieel kampioen in Liga B. Dat was niet geheel onverwacht, het team was al een aantal weken zeker van het kampioenschap. Het hele seizoen domineerde het ongeslagen Achel Liga B. Opmerkelijk, want nooit eerder slaagde een ploeg uit Liga B erin om een heel seizoen ongeslagen te blijven.

Naar eerste klasse
AVOC Achel heeft een topseizoen achter de rug. De ploeg haalde dit jaar al de halve finales van de Beker van België en werd nu voor de derde keer op rij reekswinnaar in de tweede klasse. De club is helemaal klaar voor de stap naar het hoogste niveau. “Ik ben ontzettend trots op onze club”, glundert voorzitter Etienne WIllekens. “In februari dienden we onze licentieaanvraag in om aan te treden in Liga A. De Euromillions Volleyleague keurde die nu goed. Volgend seizoen zal Achel dus aantreden in de hoogste klasse!”

AVOC Achel wordt TECTUM Achel
De grote stap naar het hoogste niveau in het Belgische volleybal, zal gepaard gaan met een aantal veranderingen. De club wist een overeenkomst te sluiten met een nieuwe hoofdsponsor/naamsponsor nl het dynamische Genks bedrijf TECTUM Group NV. Deze familiale onderneming met een sterke Limburgse verankering wil samen met de club een succes maken van het AVOC 2020 project en dit onder de nieuwe naam TECTUM Achel. Ondertussen werkt de sportieve cel verder aan een competitieve kern, zodat TECTUM  Achel in september met ambities aan het begin van haar eerste seizoen in de hoogste reeks van het Belgische volleybal kan starten.

Powered by Blog Grabber