Lichtgevende brigadierbordjes voor opzichters

Veiligheid is belangrijk; dat weten onze gemachtigde opzichters maar al te goed. Door weer en wind zorgen zij ervoor dat kinderen in Hamont-Achel veilig kunnen oversteken wanneer ze onderweg zijn naar…Lichtgevende brigadierbordjes voor opzichters

17-01-2019 14:52 – Ingezonden door Redactie

Veiligheid is belangrijk; dat weten onze gemachtigde opzichters maar al te goed. Door weer en wind zorgen zij ervoor dat kinderen in Hamont-Achel veilig kunnen oversteken wanneer ze onderweg zijn naar school of wanneer ze net terug naar huis gaan. Maar ook hun eigen veiligheid tijdens de donkere dagen is belangrijk. Nu hebben ze soms handen te kort: hun seingeversbordje in de ene hand, een lichttoorts in de andere, eventueel een paraplu wanneer het regent…  Om dit probleem de wereld uit te helpen en om de zichtbaarheid van de opzichters in het verkeer te verhogen, kocht de stad een 60-tal brigadierbordjes met ledverlichting aan.

De 70 gemachtigde opzichters die onze stad rijk is, zullen allemaal gebruik kunnen maken van het vernieuwde seingeversbordje. Niet elke opzichter krijgt echter een eigen exemplaar. Bij De Horizon en op ‘t Lo zijn er twee uitrustingen beschikbaar voor meerdere personen. Zij staan immers dagelijks aan de schoolpoort en kunnen de bordjes makkelijk met elkaar delen. De Achellier en De Robbert werken met vrijwilligers op verschillende locaties, waardoor zij over een individuele uitrusting beschikken.

Woensdag ontvingen de eerste gemachtigde opzichters hun lichtgevend seinbordje uit handen schepen van Openbare Werken Bèr van de Schans.

Powered by Blog Grabber