Lieke Broers naar halve finale NK

CRANENDONCK – Op zondag 24 maart vond in Helmond de tweede kwalificatie plaats voor de eerste divisie.Lieke Broers naar halve finale NK

29-03-2019 09:38 – Ingezonden door Redactie

CRANENDONCK – Op zondag 24 maart vond in Helmond de tweede kwalificatie plaats voor de eerste divisie. Vanuit twee wedstrijden werd doorstroming naar de halve finale bepaald. Voor Turnlust kwam Lieke Broers in actie bij de senioren. De zenuwen waren afgelopen week zichtbaar, desondanks startte Lieke redelijk ontspannen aan de wedstrijd. De wedstrijd begon lekker met een stabiele oefening op balk. Op vloer liet Lieke een mooie choreografie zien en toonde vooruitgang ten opzichte van de vorige kwalificatie begin februari.  Het toestel sprong ging ook naar behoren. Toen het laatste toestel brug. Lieke mist hier nog de moeilijkheid ten opzichte van de topturnsters in dit niveau. Maar ze turnde een strakke oefening, helaas met een val maar ondanks dat scoorde ze hier nog een mooi cijfer.
Aan het einde van de wedstrijd kwam de prijsuitreiking én de bekendmaking van de doorstroming. Gezien het niveau van de concurrentie hield Lieke als debutante bij zowel de senioren als in de 1e divisie, geen rekening met een plek in de halve finale. Geheel onverwacht mag Lieke haar avontuur in de subtop van Nederland toch nog voortzetten in de halve finale.

Powered by Blog Grabber