Lindemans Aalst te sterk voor Tectum Achel

Afgelopen weekend nam Tectum Achel het in eigen sporthal De Koekoek op tegen Lindemans Aalst. Achel startte met Verschueren, Bontje, Insenia, Schouren, Van de Loo, Polman en als libero Brouns. Aalst begon met Gustafson, Gorsky, Firlej, Colson, Staszewski, Smit en hun libero was Deroey.Lindemans Aalst te sterk voor Tectum Achel

21-01-2019 12:19 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend nam Tectum Achel het in eigen sporthal De Koekoek op tegen Lindemans Aalst. Achel startte met Verschueren, Bontje, Insenia, Schouren, Van de Loo, Polman en als libero Brouns. Aalst begon met Gustafson, Gorsky, Firlej, Colson, Staszewski, Smit en hun libero was Deroey.

De eerste set start gelijkopgaand. Beide ploegen tastten de tegenstander af. Achel wil goed spelen tegen een topteam en Aalst is blijkbaar voorzichtig en wil zeker geen punten laten liggen in de kleine hal van Achel. Na mooi volleybal en een paar mooie rally’s staat het al snel 3-3 gelijk. Dat was het moment voor Schouren om een tandje bij te steken. Na zijn opslagreeks loopt Tectum uit naar 7-4. En na een blok van Insenia en eentje van Van De Loo staat het zelfs 10-5 voor Achel. De coach van Aalst neemt zijn eerste TO.
Aalst kan niet meteen oplossingen vinden. Verschueren kan de aanvallers uitkiezen en kiest dikwijls voor Schouren die bijna alles scoort wat hem wordt aangeboden.
Maar hoe goed Tectum ook speelt, Aalst blijft altijd in de buurt. Na een opslag-ace van een goed spelende Polman wordt een definitieve kloof van 17-11 geslagen. Bij deze stand komt Claes nog in voor Gorsky maar na een zoveelste goede aanval van Schouren staat het 18-11 en neemt Aalst zijn tweede TO. Smit wordt nog gewisseld voor Vandeweyer maar de goede receptie van Brouns wordt weer vakkundig afgemaakt door Schouren.
Bontje plaatst nog een paar kill-blocks en scoort ook met regelmaat. Iedereen geniet, (behalve Aalst natuurlijk) en voelt dat deze set niet meer verloren kan gaan: 25-17.

De tweede set startten beide teams weer zoals de eerste; Aalst dus terug met Gustafson.
Wat de coach van Aalst tegen zijn mannen gezegd heeft weten we natuurlijk niet, maar vanaf nu staat er een heel ander Aalst tussen de lijnen. Tectum Achel wordt vanaf punt één zwaar onder druk gezet door de opslagbommen van Aalst. Achel staat in een mum van tijd achter met 2-6 en coach Meertens neemt dan zijn eerste TO. Deze opslagen krijgen ze echter niet echt onder controle wat spelverdeler Verschueren beperkt in zijn keuzes. Zijn verdeling wordt doorzichtig en dat maakt de blokvorming van Aalst veel gemakkelijker. Bij 5-11 komt Van Dyck in voor een weggezakte Polman, Schouren wordt regelmatig afgeblokt. Aalst loopt uit naar 12-17. Daarna een blok van Isenia 13-17 en er komt weer wat hoop op de Achelse gezichten. Maar wanneer Gustafson aan de opslag komt en met 3 aces het 20e, 21e en 22e punt maakt, vlucht Achel in zijn tweede TO.
De set gaat uiteindelijk naar Aalst met 17-25.

Ook de derde set starten beide ploegen met dezelfde beginopstelling.
Tectum speelt ook nu weer goed mee, ze hebben de receptie weer een beetje onder controle en dat kom onze aanval weer ten goede. En toch loopt Aalst langzaam weg.
Een aanval van Van De Loo levert stand 4-5 en bij 5-8 moet Meertens een TO nemen om het spel terug te breken. Polman scoort met een aanval 8-10. Maar de opslagdruk bij Aalst neemt weer toe en na weer een reeks van Stawszewki staat het 8-13 en neemt Meertens zijn tweede TO.  En na weer een opslag van Gustafson wordt Polman gewisseld voor Van Dyck. Achel komt nog wel terug tot 14-16 maar verder niet meer. De opslagdruk blijft hoog en de aanvallers van Aalst maken weinig fouten. En dus gaat deze set verdiend naar Aalst met 19-25.

De vierde set start Achel met Verschueren, Bontje, Isenia, van Dyck,Campforts en Schouren en libero Brouns. Aalst start gewoon met dezelfde spelers.  Deze set is eigenlijk in het kort samen te vatten: Achel dat verdienstelijk speelt tegen een Aalst dat verschrikkelijk goed staat te serveren. Aalst is gewoon te sterk. Een onhoudbare Gustafson, goed spelende middenmensen en de andere spelers maken weinig fouten.
De set gaat dan ook verdiend naar Aalst met 19-25. Tectum maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd in Waremme. Daar gaan ze trachten punten mee te nemen. Succes!

Powered by Blog Grabber