Luisternamiddag Cultuurkring

OP donderdag 20 december organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een Luistermiddag met als thema ‘Forellenkwintet van Frans Schubert’.Luisternamiddag Cultuurkring

17-12-2018 13:56 – Ingezonden door Redactie

OP donderdag 20 december organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een Luistermiddag met als thema ‘Forellenkwintet van Frans Schubert’. Dit gaat door in dienstencentrum De Kring (Bosstraat 7 in Hamont) en de aanvang is om 14.00 uur. Musicologe Rose-Marie Hendrikx geeft er een woordje uitleg. De jonge Frans Schubert (1797-1828) was in 1819 met vrienden op vakantie in de Oostenrijkse bergen, waar ze in Steyr de muziekavonden van de rijke amateurcellist Paumgartner bezochten. Deze vroeg Schubert een kamermuziekwerk te schrijven op de vrolijke melodie van zijn lied ‘Die Forelle.’ Het werd een kwintet voor piano, viool, altviool, cello en contrabas. In het vierde deel Andantino vormt de Forellen Melodie de basis voor zes lyrische variaties.

Powered by Blog Grabber